Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 08:59

Conde Nast Traveller: Κορυφαία εμπειρία σπα στην Ελλάδα το Euphoria Retreat στον Μυστρά (pics)

Tις καλύτερες εμπειρίες διακοπών καθώς και τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα για το 2018 παρουσιάζει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller σε δημοσιεύμα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αυτό, το νησί της σεζόν είναι η Σέριφος.

Οι περισσότεροι Έλληνες θα συμφωνούσαν ότι οι καλύτερες παραλίες στις Κυκλάδες δεν βρίσκονται στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη, αλλά στη Σέριφο, αναφέρει το δημοσίευμα. Κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα διαμονής σε πολυτελείς βίλες του νησιού.

Ως κορυφαία εμπειρία σπα στην Ελλάδα αναδεικνύεται το Euphoria Retreat στην Πελοπόννησο.

 

Το Euphoria Retreat διαθέτει στο δυναμικό του τον ιατρικό εμπειρογνώμονα George Leon που ίδρυσε την Eucrasia. Υπάρχουν επίσης υπερσύγχρονα διαγνωστικά συστήματα και ένα τετραώροφο σπα πλήρους φάσματος. Το Euphoria έχει προγράμματα που συνδυάζουν το αρχαίο ελληνικό ιπποκρατικό σύστημα (τη βάση της σύγχρονης ιατρικής) με την κινεζική φιλοσοφία, εισάγοντα στη Μεσόγειο, πρώτο, την ολιστική ευεξία σε επίπεδα Chiva-Som.

To Conde Nast κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, σε επιλογές πολυτελούς γιώτινγκ στα ελληνικά νησιά, με πλήρωμα που περιλαμβάνει σεφ, υπεύθυνο θεραπειών σπα και υπεύθυνο καταδύσεων.

Το περιοδικό προτείνει επίσκεψη στον Κάλαμο και το Μεγανήσι.

Όσον αφορά τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά, το περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά στο Four Seasons Astir Palace, που αποτελεί την είσοδο της Four Seasons στην Ελλάδα έπειτα από ανακαίνιση που έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 300 πολυτελή δωμάτια και εστιατόρια. Από τη δεκαετία του '60, το Astir Palace ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ξενοδοχεία της Ελλάδας. Η Τζάκι Ωνάση το επισκεπτόταν συχνά, ενώ άλλοι διάσημοι επισκέπτες του ήταν ο Φρανκ Σινάτρα (προτιμούσε πρωινό με αιγυπτιακά φιστίκια και γάλα καρύδας), ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας (συνήθιζε να αφήνει χρυσά ρολόγια ως φιλοδώρημα). 

Ακόμα, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα καταλύματα Vatoudi Residence και Sostis Villa στη Σέριφο, Villa Plaka στη Μήλο και Bill & Coo Coast στη Μύκονο.