Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 08:21

Οι νέες τάσεις στον τουρισμό

Tις κορυφαίες τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό ευεξίας παρουσίασε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας κατά το δεύτερο ετήσιο συμπόσιό του που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση Arabian Travel Market (ATM) στο Ντουμπάι.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η μετάβαση από τα ταξίδια εμπειρίας σε πιο μεταμορφωτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες ευεξίας και στο ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν πιο συναισθηματικές και καθοριστικές για τη ζωή διακοπές ευεξίας παρά απλώς θεραπείες και προγράμματα.

H διεθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου, κ. Susie Ellis, παρουσίασε τις καθοριστικές αυτές εμπειρίες στα ταξίδια ευεξίας. Δείτε ποιες είναι:

-Σαγηνευτικά, επικά ταξίδια που βασίζονται σε ιστορίες για την περιοχή
Τάση μετακίνησης πέρα από τις θεραπείες σε πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες ευεξίας που συνεπάγονται συναισθηματικές και πολύπλευρες εμπειρίες ταξιδιού με σημαντικό αντίκτυπο στους επισκέπτες. 

-Περισσότερη τέχνη και μουσική σε συνδυασμό με την ευεξία
Για να υπάρξει συναισθηματικός αντίκτυπος επιστρατεύεται η τέχνη, η μουσική και η λογοτεχνία. Για παράδειγμα, στο Amanyangun resort της Κίνας, προσφέρονται ισόποσες δόσεις πολιτισμού και ευεξίας, με καλλιγραφία, ζωγραφική και Kunqu Opera.

-Απόλυτα προσωποποιημένη ευεξία βάσει του DNA και βιομετρικών στοιχείων
Χάρη στο DNA, τα βιομετρικά στοιχεία, τη χλωρίδα του εντέρου και την επιγενετική εξέταση, οι προορισμοί εφαρμόζουν νέες μεθόδους στη δημιουργία απόλυτα εξατομικευμένων υπηρεσιών ευεξίας, με επίκεντρο την προσωπική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση και το δέρμα.

-Έμφαση στην πνευματική υγεία
Αν οι προορισμοί ευεξίας εστίαζαν πάντα στη σωματική άσκηση, η νέα τάση είναι η πνευματική υγεία, είτε μέσω της διατροφής είτε με τεχνολογίες νευροδιαμόρφωσης του εγκεφάλου ώστε να διαμορφωθεί ένας εγκέφαλος με λιγότερο άγχος και περισσότερη ικανότητα συγκέντρωσης.



-Έμφαση στην εκπαίδευση στην πνευματική ευεξία σε αντιδιαστολή με τα υλικά αγαθά
Τάση αποτελούν και τα ταξίδια ευεξίας που ξεφεύγουν από την ξεκούραση στην παραλία ή τη γιόγκα. Οι επισκέπτες αναζητούν ακραίες προκλήσεις από ασκήσεις επιβίωσης και άσκηση σε επίπεδο αθλητισμού μέχρι εργαστήρια που δίνουν έμφαση στην πνευματική ευεξία σε αντιδιαστολή με τα υλικά αγαθά προκειμένου να επιτευχθούν στόχοι που δεν πίστευαν ποτέ ότι θα ήταν δυνατοί.

-Ταξίδια ευτυχίας
Η νέα επιστήμη της ευτυχίας αναλύει τους ευτυχέστερους ανθρώπους ανά εθνικότητα καθώς και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Από αυτήν προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για τα ταξίδια ευεξίας, ανάμεσα στα οποία είναι η επιδίωξη για κοινωνική συναναστροφή και αποσύνδεση από την τεχνολογία.Οι προορισμοί ευεξίας χωρίς WiFi δίνουν έμφαση στην εσωτερική αναζήτηση, την κοινότητα και τη βαθιά ανθρώπινη φύση. Εργαλεία αποτελούν το φαγητό της ευτυχίας πλούσιο με την ορμόνη της χαράς, τη σεροτονίνη και η άσκηση της ευτυχίας που μας κάνει και πάλι παιδιά.

-Προώθηση των ταξιδίων ευεξίας γυναικών
Περισσότεροι προορισμοί και εταιρίες ταξιδίων δίνουν πλέον έμφαση στις περιπέτειες αποκλειστικά για γυναίκες, οι οποίες προσφέρουν ενδυνάμωση σε κοινωνικό επίπεδο και ευεξία συνδυαστικά.

Πηγή: protothema