Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 08:35

Forbes: Δέκα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στην Ελλάδα (pics)

Ως έναν από τους πιο «καυτούς» προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζει την Ελλάδα το Forbes σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία χώρα που αξίζει τα λεφτά της πολύ περισσότερο από τους άλλους δημοφιλείς προορισμούς στη Μεσόγειο, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Το Forbes προτείνει τα δέκα τοπ μέρη που θα πρέπει να επισκεφτεί κανείς στην Ελλάδα, αρχής γενόμενης από την Αθήνα.

1.Αθήνα: Η γενέτειρα της Δημοκρατίας, η Αθήνα είναι ένας ξεχωριστός κόσμος από μόνη της σημειώνει το Forbes και τονίζει ότι σε μια διήμερη ή τριήμερη επίσκεψη ο τουρίστας αξίζει να δει την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, να περιπλανηθεί στα πολύχρωμα σοκάκια στην Πλάκα και το Μοναστηράκι αλλά και να απολαύσει την υπέροχη ατμόσφαιρα στο Κολωνάκι.

2.Λίμνη Βουλιαγμένης: Η μυστηριώδης λίμνη Βουλιαγμένη είναι μόλις 15 μίλια έξω από την Αθήνα, αλλά ένας κόσμος χώρος. Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη vouliiazo, που σημαίνει "βύθιση" και μάλιστα η μαγευτική λίμνη σχηματίστηκε όταν μια τεράστια υποβρύχια πηγή αφέθηκε ελεύθερη και προκάλεσε την κατάρρευση μιας τεράστιας οροφής σπηλαίων. Πρόκειται για μια παρθένα λίμνη με θεραπευτικά νερά και με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

3.Θεσσαλονίκη: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας προτείνεται από το Forbes, το οποίο κάνει λόγο για μια μητρόπολη με τεράστια ιστορική κληρονομιά ενώ σημείωνει ότι υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια και καφετέριες που κάνουν επιτακτική μία στάση στην πόλη.

4.Μήλος: Μπορεί η Μήλος να είναι κυρίως γνωστή για την «Αφροδίτη της Μήλου» που δεν βρίσκεται καν εκεί, αναφέρει το Forbes αλλά η μοναδική γεωλογία έχει προικίσει το νησί με μια πληθώρα πανέμορφων παραλιών, όπως το Σαρακίνικο με τα σουρεαλιστικά λευκά τοπία και το προτείνει ως εξαιρετική εναλλακτική επιλογή έναντι της Σαντορίνης που βουλιάζει το καλοκαίρι από τον κόσμο.

5.Πάρος: Αν ο επισκέπτης ψάχνει για υπέροχες παραλίες, καλό φαγητό μπορεί να επιλέξει την κοσμοπολίτικη Πάρο επισημαίνεται στο δημοσίευμα στο οποίο γίνεται αναφορά και στην Αντίπαρο, με τις διάσημες παραλίες και στην οποία έχει σπίτι ο Τομ Χανκς.

6.Βόρεια Κρήτη: Πρόκεται ήδη για έναν δημοφιλή προορισμό για τους Ευρωπαίους.

7.Νότια Κρήτη: Η περιοχή έχει απίστευτα τοπία και παραλίες αναφέρει ο συντάκτης και προτείνει στον επισκέπτη να ξεκινήσει από το Ηράκλειο και να επισκεφτεί το Μινωϊκό Παλάτι αλλά και τα Μάταλα.

8.Κάρπαθος: Ο Αntony Grant συντάκτης του άρθρου παρακινεί τους αναγνώστες του να επιλέξουν την Κάρπαθο για την αυθεντικότητα και τις παραλίες της, έναντι άλλων προορισμών των Δωδεκανήσων.

9. Κέρκυρα: Η Κέρκυρα, το καταπράσινο νησί συστήνεται τις παραλίες τους και την παλιά του πόλη. 

10.Αττική: Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είναι στις hot περιοχές που πρέπει κανείς να επισκεφτεί αλλά και Λιμανάκια και η Βάρκιζα προτείνονται ως εξαιρετικές παραλίες στις οποίες ακόμα και στην καρδιά της αιχμής της καλοκαιρινής περιόδου δεν θα βρει κανείς πολύ τουρισμό.