Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 08:24

Πάρμα - Η Ιταλική πόλη με τα μοναδικά αξιοθέατα (Βίντεο+φωτογραφίες)

Ιδιαίτερα αξιοθέατα, βόλτες στις γραφικές συνοικίες και γαστριμαργικές νοστιμιές υπόσχεται η Πάρμα στους ταξιδιώτες.

Η Ιταλική πόλη είναι πατρίδα δύο διάσημων ζωγράφων, του Κορρέτζο και του Παρμιτζανίνο και η γενέτειρα του μαέστρου Αρτούρο Τοσκανίνι. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Πάρμα, στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια και απέχει 120 χλμ. από το Μιλάνο.

Το ιστορικό της κέντρο είναι διανθισμένο με πανέμορφα κτίρια και εκκλησίες, καθώς και μια σειρά από εξαιρετικά έργα τέχνης που αντανακλούν την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά της.

Η Πάρμα είναι γνωστή για την εντυπωσιακή πλατεία Ντουόμο, που είναι και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και για το γευστικό της τυρί, την παρμεζάνα και το προσούτο.

Στη μεσαιωνική πλατεία στέκει ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός ρομανικής αρχιτεκτονικής από ροζ μάρμαρο της Μπολόνια. Χρονολογείται από τον 11º αιώνα και εντυπωσιάζει η εσωτερική διακόσμηση του ναού, αφού σχεδόν κάθε γωνιά του είναι στολισμένη με τοιχογραφίες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Palazzo Ducale που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Parma και φιλοξενεί αυθεντικά έργα τέχνης και τοιχογραφίες από τοπικούς καλλιτέχνες.

Ακόμη, την πολυτελή κατοικία του Ottavio Farnese του 16ου αιώνα και το Palazzo della Pilotta, ένα σύμπλεγμα επιβλητικών κτιρίων του 16ου αιώνα που σήμερα στεγάζει, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη και τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η Πάρμα φιλοξενεί και το μουσείο της ντομάτας, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2010 και περιέχει εκθέματα σχετικά με την ιστορία της.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @_v.ksx στις

Βίντεο: Giovanni Pellegri