Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 15:45

Οι "Κοντράκηδες της Μπούκας" φέρνουν την αίγλη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Μεσσηνία (video+pics)

Είναι ένα event που τα τελευταία χρόνια προ(σ)καλεί τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρεθούν στην περιοχή της Μπούκας και γενικότερα στον νομό Μεσσηνίας, εντυπωσιάζοντας για την οργάνωση του.

Ο λόγος για την ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα "Κοντράκηδες Μπούκας" προς την μνήμη των δύο παιδιών που είχαν σκοτωθεί εκεί από τροχαίο, με αφορμή την κοπή της πίτας της.

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού πραγματοποιήθηκε φέτος την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο Τριόδου, ενώ βασικός στόχος των διοργανωτών ήταν να πείσουν τις τοπικές αρχές να φτιαχτεί μια σχετική πίστα στην περιοχή.

Η απήχηση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, αφού οι θεατές ξεπέρασαν τους 2.000 σε αριθμό.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως μεταξύ των συμμετεχόντων, το παρών έδωσαν άτομα από την Κω, την Ζάκυνθο και την Αθήνα, ενώ τα ονόματα που έκαναν αίσθηση ήταν αυτά των Δημήτρη Μανδραγουρέα, Νίκου Τσέλου και Παναγιώτη Γεωργακόπουλου.

Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, show από την Αναστασία Γιουσέφ που ανέβασε την λίμπιντο αλλά και δυνατή μουσική ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που έκαναν το event ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός άλλωστε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανέβει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του τουρισμού στον νομό μας, προσελκύοντας φίλους του εν λόγω σπορ όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από χώρες της Ευρώπης.

Για όλα αυτά βέβαια, βασική προϋπόθεση είναι να δοθεί η άδεια από τον Δήμο Μεσσήνης, αφού μολονότι ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος, τυπικά δεν μπορούν να υλοποιούνται συγκεντρώσεις.

Όπως ανέφερε στο travel.eleftheriaonline ένας εκ των διοργανωτών, ο Θοδωρής Σπυρόπουλος, "κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ το πρόγραμμα δεν αφορούσε αγώνες αλλά επιδείξεις. Εμείς από την πλευρά μας καθαρίσαμε όλο τον χώρο μετά το τέλος της διοργάνωσης, δείχνοντας έτσι πόσο τον σεβόμαστε.

Παρότι ο πρώην Δήμαρχος Μεσσήνης, Χρήστος Χριστόπουλος, είχε ολοκληρώσει την διαδικασία για την μετατροπή του αναξιοποίητου αεροδρομίου σε πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού, την στιγμή μάλιστα που από την πλευρά μας έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα φέρουν έσοδα στον Δήμο, ακόμα «κολλάμε» στην επίσημη αδειοδότηση".

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, για την περιοχή και τις προοπτικές της έχει ασχοληθεί και η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) κρίνοντας τον χώρο κατάλληλο για αγώνες Σιρκουί, Formula 3, κ.α. Καταλαβαίνει έτσι κανείς, πως μόνο άδικα δεν γίνεται αυτός ο «θόρυβος» για το παλιό αεροδρόμιο.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως ίσως θα έπρεπε να βοηθήσει και ο Δήμος Καλαμάτας στην υλοποίηση του σχεδίου, ούτως ώστε να επωφεληθεί και η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τους θεατές και τον τζίρο που μπορούν να κάνουν τα προσεχή έτη.

Πλέον, μένει να δούμε τι θα πράξει η πολιτεία και αν θα δώσει το "πράσινο φως" σε μια προσπάθεια που μπορεί με την κατάλληλη στήριξη να φέρει την αίγλη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Μεσσηνία.

Δείτε φωτογραφίες από τους "Κοντράκηδες της Μπούκας":

Βίντεο: George Bouras / Φωτογραφίες: Πέτρος Κώτσιαρης