Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 08:33

Βρέμη - Ταξίδι στην ιστορική πόλη του Γερμανικού Βορρά (Βίντεο+φωτογραφίες)

Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ συναντούν την επιστήμη στη γραφική, ενδιαφέρουσα πόλη του γερμανικού Βορρά.

Η Βρέμη είναι χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Weser, περίπου 50 χλμ. νότια από την εκροή του στη Βόρεια Θάλασσα και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων γερμανικών πόλεων.

Είναι η πρωτεύουσα του μικρότερου ομοσπονδιακού κρατιδίου της Γερμανίας και αποτελεί μια σύγχρονη πόλη με έντονη ζωντάνια και πλούσιο ναυτικό παρελθόν.

Με 1200 χρόνια ιστορία, είναι γνωστή για τη μοναδική εξπρεσιονιστική γειτονιά της και μία από τις πιο σημαντικές ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας, τη Βέρντερ Βρέμης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό του St. Petri και τη Liebfrauenkirche, την παλαιότερη εκκλησία της Βρέμης.

Στο γραφικό της κέντρο φιλοξενούνται ναοί και κτίρια εκατοντάδων ετών, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο και το άγαλμα του Gerhard Marcks που αναπαριστά τους μουσικούς της Βρέμης δηλαδή έναν γάιδαρο, έναν σκύλο, μία γάτα και έναν πετεινό, από τα παραμύθια των αδελφών Grimm.

Στη συνοικία Schnoor ο επισκέπτης θα δει από κοντά μικροσκοπικά, ξύλινα σπίτια σε στενά δρομάκια που χρονολογούνται από τον 15ο και 16ο αιώνα.

Παράλληλα, μπορεί να επισκεφθεί το Γερμανικό Μουσείο Ναυσιπλοΐας με το αρχαιότερο εμπορικό πλοίο του κόσμου, το επιστημονικό κέντρο Universum Bremen, τον βοτανικό κήπο botanika, το μουσείο Überseemuseum και το κέντρο διαστημικών εφαρμογών EADS Astrium, όπου οι επισκέπτες βιώνουν πώς τρώνε, κοιμούνται και κάνουν ντους οι αστροναύτες στο διάστημα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @blo_homie στις

Βίντεο: Expedia.com.au