Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 08:35

Οττάβα - Η αρχοντική καρδιά του Καναδά (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με έντονο ευρωπαϊκό αέρα και πλούσια ιστορία, η Οττάβα βρίσκεται στη νότια όχθη του ομώνυμου ποταμού.

Η πρωτεύουσα του Καναδά φιλοξενεί εμβληματικά μουσεία και εντυπωσιακά κτίρια και αποτελεί την πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της βορείου Αμερικής στη βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας.

Η παλιά βρετανική αποικία της βασίλισσας Βικτορίας χωρίζεται από το κανάλι Ριντό σε δύο μέρη. Η Κάτω Πόλη απλώνεται ανάμεσα στο κανάλι Ριντό και τον ποταμό Οττάβα και η Νέα Πόλη βρίσκεται στα δυτικά του καναλιού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Εθνική πινακοθήκη, το Μουσείο φυσικής ιστορίας και το Εθνικό μουσείο αεροπλοΐας. Ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει πατινάζ το χειμώνα στο κανάλι Ριντό και ποδηλασία στο πάρκο Γκατινό.

Το Καναδικό Κοινοβούλιο περιβάλλεται από ένα καταπράσινο χώρο και μπορεί να ανηφορίσει κανείς στον «Λόφο του Κοινοβουλίου», έναν χαμηλό λοφίσκο μπροστά στο ποτάμι Οττάβα.

Τους ουρανοξύστες της πόλης συνοδεύουν αρμονικά δείγματα ρομαντικών και γοτθικών κτιρίων, όπως το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Στη ByWard Market ο επισκέπτης μπορεί να κάνεις τις αγορές του ενώ είναι συγκεντρωμένα τα πιο γνωστά μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

Βίντεο: Expedia