Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 08:19

Στην Ίο ανοίγει ένα από τα 15 καλύτερα ξενοδοχεία για το 2018 (video+pics)

Ένας πρώην παίκτης της Wall Street, ο Άγγελος Μιχαλόπουλος, έχει αποκτήσει το 30% της γης της Ίου και το καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξει στο νησί ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2018.

Αυτό υποστηρίζουν οι New York Times, που τοποθετούν το Calilo ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία που θα ανοίξουν φέτος στον κόσμο.

Τα ξενοδοχεία αυτά διαθέτουν, όχι μόνο καινοτόμο ντιζάιν, αλλά συμβαδίζουν με το τόπο που βρίσκονται και έχουν περιβαλλοντική αντίληψη στη λειτουργία τους.

Το Calilo με 30 σουίτες, θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και θα διαθέτει γεωθερμική ψύξη. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, χρησιμοποιούνται υλικά κατασκευής όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης που προέρχονται από την περιοχή.

Το οικόπεδο διαθέτει μονοπάτια μήκους 6 μιλίων, υπαίθριο σινεμά και βιολογικό κήπο με προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο.

Ο Αγγελος Μιχόπουλος, που αποκαλείται από πολλούς «ο άρχοντας της Ιου», μαζί με τη σύζυγό του Βασιλική Πετρίδου θέλουν να δώσου νέα πνοή στο νησί, μεταμορφώνοντάς το στις Μαλδίβες του Αιγαίου. Αυτό φυσικά με τον απόλυτο σεβασμό προς τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και το περιβάλλον του νησιού.

Το Calilo δεν είναι το πρώτο ξενοδοχείο που έχει ο κ. Μιχόπουλος στο νησί, καθώς διαθέτει το «Agalia Luxury Suites» κοντά στην παραλία Τζαμαρία. Ακόμη, έχει δύο beach bar και ένα μπαρ.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία που αναμένονται το 2018:

Κίνα

Amanyangyun, Σανγκάη

The Murray, Χονγκ Κονγκ

Φινλανδία

Hotel St. George, Ελσίνκι

Ελλάδα

Calilo, Ίος

Ινδονησία

Capella Ubud, Μπαλί

Ιταλία

Vista Palazzo Lago di Como, Κόμο

Μεξικό

Mukan Resort, Sian Ka’an Biosphere, Quintana Roo

Παναμάς

Isla Palenque Island Resort, Gulf of Chiriquí

Περού

Illa Experience Hotel, Quito

ΗΠΑ

Tiny Urban Escapes, Indianapolis

The Source Hotel, Ντένβερ

Sheldon Chalet, Denali National Park,

Αλάσκα

Rosewood Miramar Beach Montecito, Montecito, Καλιφόρνια

Park MGM and NoMad Las Vegas

Βιετνάμ

Azerai Can Tho, Can Tho