Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 08:47

Κινέζικο εργοστάσιο ζάχαρης μεταμορφώθηκε σε χλιδάτο ξενοδοχείο (Φωτογραφίες)

Το 1960 στους πρόποδες της οροσειράς Karst στην Κίνα έστεκε ένα εργοστάσιο ζάχαρης που αποτελούνταν από κτίρια με βασικό κορμό εκείνο που γινόταν η φόρτωση ζαχαροκαλάμου σε σκάφη.

Σήμερα, όμως, εκεί που βρίσκονταν τεχνίτες-ζαχαροπλάστες, περπατούν επισκέπτες ενός πολυτελούς θέρετρου. Του Alila Yangshuo Hotel.

Η ομάδα του studio Vector Architects μεταμόρφωσε το εργοστάσιο ζάχαρης και το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο συνώνυμο της πολυτέλειας και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας ωστόσο την industrial όψη του με τη μοντέρνα αισθητική. Το παλιό και το νέο ενώθηκαν και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή κατασκευή.

Alila σημαίνει «έκπληξη» στα σανσκριτικά και είναι η κατάλληλη λέξη για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο καθώς περιγράφει κατάλληλα τον αναζωογονητικό του χαρακτήρα. Οι πισίνες που περιβάλλουν τα κτίρια αντανακλούν το φως και δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση πως βρίσκεται ανάμεσα σε λίμνες. Την ίδια ώρα οι καταπράσινοι χώροι προσφέρουν χαλάρωση, ενώ οι περίπατοι και ποδηλατάδα κάνουν τον επισκέπτη να αφήνει πίσω ό,τι τον απασχολεί.

Ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Είτε να απολαύσει τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας, είτε να αγγίξει την ευημερία μέσω αρχαίων θεραπευτικών τεχνών ή να γνωρίσει την περιπέτεια.

Πηγή: iefimerida