Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 08:45

Ρέικιαβικ - Αυθεντικό χειμωνιάτικο σκηνικό στη βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου (video+pics)

Εντυπωσιακά ντυμένο στα λευκά το Ρέικιαβικ είναι η πρώτη επιλογή για τις γιορτές για όσους δε συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το αυθεντικό χειμωνιάτικο σκηνικό.

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι χτισμένη στον κόλπο Faxaflοi και η ονομασία της σημαίνει «Κόλπος Καπνού». Το Ρέικιαβικ κάθε χρόνο τέτοια εποχή μετατρέπεται σε ζωντανό παραμύθι γοητεύοντας τον ταξιδιώτη με τις αγορές της και τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορεί να ζήσει στην πόλη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις γιορτινές αγορές στο Ingólfstorg και στο Hafnarfjörður, τη λίμνη Tjörnin και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην περιοχή Laugardalur.

Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τους παγετώνες και τα θερμά λουτρά στα παγωμένα ηφαίστεια, να απολαύσει τη διαδρομή με snowmobile και να κάνει βόλτα με το πολύ δυνατό ισλανδικό άλογο tölt.

Ακόμη μπορεί να κολυμπήσει σε μια από τις δεκαέξι θερμαινόμενες πισίνες της πόλης ενώ γύρω πέφτουν νιφάδες και να διασκεδάσει σε ένα από τα γνωστά φεστιβάλ, όπως το Iceland Airwaves και το Food and Fun.

Παράλληλα, μπορεί κανείς να δει από κοντά το μοναδικό βόρειο σέλας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα με εξωπραγματικά χρώματα στον παγωμένο ουρανό.

Βίντεο: Creative Dog Media