Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 08:52

Το ξενοδοχείο του Κεντέρη, στο Πάπιγκο, το καλύτερο ορεινό θέρετρο στη Νότια Ευρώπη (pics)

Μεγάλη διάκριση για το ξενοδοχείο του χρυσού ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη στο Μικρό Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια.

Το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa που «τρέχει» ο ίδιος ο Κεντέρης και η σύζυγός του αποτέλεσε τον πρεσβευτή του Ελληνικού Ορεινού Τουρισμού στα Παγκόσμια Βραβεία World Luxury Hotel Awards 2017.

Το luxury ξενοδοχείο ψηφίσθηκε ως το Καλύτερο Ορεινό Θέρετρο στη Νότια Ευρώπη.

Σε μια φαντασμαγορική τελετή που διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Kulm, στο St. Moritz της Ελβετίας και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι France24, περισσότεροι από 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες ψήφισαν σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και επέλεξαν τους νικητές.

Το βραβείο παρέλαβε η Έλσα Έξαρχου – Κεντέρη, σύζυγος του ολυμπιονίκη και hotel Manager του Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa.

Το κτίσμα, που σήμερα θεωρείται από τους πιο luxury προορισμούς στην Ελλάδα, ανήκε στην οικογένεια της γυναίκας του και ανακαινίστηκε το 2007 με χρήματα που επένδυσε από κοινού το ζευγάρι, με πέτρες που έφτασαν από τα Ιωάννινα σμιλευμένες από έμπειρους τεχνίτες που ήρθαν αποκλειστικά από την Αλβανία και τη Ρουμανία.

Όπως αναφέρει το iefimerida, το «Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa» αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο και διαθέτει 29 δωμάτια και σουίτες, χώρους σπα με σάουνα, χαμάμ και πισίνα.

Η διακόσμηση είναι εντυπωσιακή, με πανάκριβες καμπυλωτές πλαστικές καρέκλες, γυάλινα τραπέζια, μπαμπού λεπτομέρειες που φέρουν τις υπογραφές των πιο γνωστών designers του εξωτερικού.

Φωτογραφίες: booking.com