Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 08:49

Ρεκόρ σε αεροδρόμιο της Ινδίας (Βίντεο)

Όποιος λατρεύει να παρακολουθεί αεροπλάνα να απογειώνονται και προσγειώνονται, ίσως θα έπρεπε να βρει ένα καλό παρατηρητήριο κοντά στο αεροδρόμιο Τσατραπάτι Σιβαντζί, στο Μουμπάι.

Εκεί έγιναν 969 προσγειώσεις και απογειώσεις μέσα σε 24 ώρες, από τις 5:30 το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, μέχρι την ίδια ώρα την επόμενη ημέρα. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ για αεροδρόμιο με έναν διάδρομο, ενώ το προηγούμενο το κατείχε επίσης το Τσατραπάτι Σιβαντζί, με 935. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω διεθνές αεροδρόμιο έχει δύο διαδρόμους, αλλά επειδή διασταυρώνονται, μπορεί κάθε φορά να χρησιμοποιείται μόνο ο ένας. Συνήθως, εκεί απογειώνονται και προσγειώνονται πάνω από 900 πτήσεις κάθε ημέρα, σύμφωνα με την Telegraph. Την περασμένη Παρασκευή, υπήρξαν 50 κινήσεις αεροσκαφών την ώρα κάποια στιγμή! Το διάστημα ανάμεσα στη χρήση του διαδρόμου από δύο αεροσκάφη μπορεί να είναι ακόμη και 65 δευτερόλεπτα.

Βέβαια, παρά το ρεκόρ, το Τσατραπάτι Σιβαντζί δεν είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ινδίας. Αυτό τον τίτλο έχει το διεθνές αεροδρόμιο Ιντιρα Γκάντι, στο Δελχί, που διαθέτει τρεις διαδρόμους και πέρυσι υποδέχθηκε 27,7 εκατ. επιβάτες.