Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 11:28

Υποψήφια ως καλύτερο κινηματογραφικό τοπίο στην ΕΕ η Αντίπαρος!

Τον τίτλο του «Καλύτερου Ευρωπαϊκού Κινηματογραφικού Location της Δεκαετίας» (“Best European Film Location of the Decade”) διεκδικεί η Αντίπαρος!

Μαζί με ακόμη 10 τοποθεσίες της Ευρώπης, στα οποία έχουν γυριστεί ταινίες τα τελευταία δέκα χρόνια διεκδικούν το εν λόγω βραβείο, το οποίο θεσπίστηκε από το Filming Europe, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commissions (EUFCN), σε συνεργασία με το Cineuropa.

Πόλεις, φρούρια, νησιά, ιστορικές και αρχαιολογικές τοποθεσίες, εντυπωσιακά οροπέδια: Τα τοπία της υπέροχης ηπείρου της Ευρώπης αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους σε 11 από τα ωραιότερα ευρωπαϊκά locations, τα οποία φιλοξένησαν γνωστές και αγαπημένες ταινίες και σειρές, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όπως αναφέρει το iefimerida, η Αντίπαρος είναι υποψήφια με το “Suntan” του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκλέξουν τον νικητή, επιλέγοντας και ψηφίζοντας το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location. 

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, στις 25 Οκτωβρίου. Καθένας μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa www.cineuropa.org και να ψηφίσει, συμπληρώνοντας την online φόρμα.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 7 Νοεμβρίου 2017, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της τελετής, το Filming Europe - EUFCN θα ανακοινώσει τόσο τη νικήτρια τοποθεσία όσο και τον ψηφοφόρο που θα κερδίσει το έπαθλο της διαμονής.

Μπορείτε να ψηφίσετε την Αντίπαρο εδώ.