Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 09:05

Σαμπατική: Το ψαροχώρι της Αρκαδίας που θυμίζει νησί (Φωτογραφίες)

Σαμπατική: Το ψαροχώρι της Αρκαδίας που θυμίζει νησί (Φωτογραφίες)

Όταν ακούμε Αρκαδία το μυαλό μας πάει συνήθως σε ορεινά πετρόχτιστα χωριά και λιθόστρωτα σοκάκια.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αν κινηθείτε προς το παραθαλάσσιο τμήμα, στην ιστορική περιοχή της Κυνουρίας, θα ανακαλύψετε παραλίες με καταγάλανα νερά και γραφικά ψαροχώρια, ιδανικά για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές με αίσθηση νησιού.

Μόλις λίγα λεπτά πριν από το Λεωνίδιο, στη Νότια Κυνουρία, θα συναντήσετε τη Σαμπατική, μία από τις πιο ειδυλλιακές παραθαλάσσιες γωνιές της περιοχής. Αυτός ο γραφικός ψαράδικος οικισμός με το μικρό λιμάνι και την όμορφη παραλία, θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά.

Ένας μικρός οικισμός με γραφικό λιμανάκι, απλωμένα δίχτυα ψαράδων, πεντακάθαρα νερά και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον συνθέτουν το γαλήνιο σκηνικό στο ψαροχώρι της Σαμπατικής που θυμίζει νησί. Η ήρεμη παραλία του οικισμού με το λευκό βότσαλο είναι μία από τις ομορφότερες που θα βρείτε στην ακτογραμμή της Αρκαδίας. Στην παραλία βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας, ενώ στον όρμο δένουν πολλές ψαρόβαρκες, αναφέρει το travelgo.

Το καλοκαίρι εδώ η κίνηση είναι ζωηρή. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι. Απέναντι από τη Σαμπατική βρίσκεται η μικρότερη παραλία του Θεόπεφτου - κι αυτή με υπέροχα νερά. Στα βόρεια είναι ο οικισμός Λιβάδι με την ομώνυμη, οργανωμένη παραλία. Πιο πάνω, στην πλαγιά του βουνού, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός της Πραγματευτής με τα πέτρινα κατάλευκα σπιτάκια και τη μαγευτική θέα στο Μυρτώο πέλαγος. Όλη η περιοχή είναι ιδανική για διακοπές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Συνδυάστε τις βουτιές σας με εκδρομές στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που απέχει μόλις 5 χλμ. από τη Σαμπατική, στην παραθαλάσσια Πλάκα και στα Πούλιθρα.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr