Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 09:26

Πάπιγκο: Ένας προορισμός που δεν γνωρίζει από εποχές (Φωτογραφίες)

Πάπιγκο: Ένας προορισμός που δεν γνωρίζει από εποχές (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: arnon_arieli

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα χωριά του Ζαγορίου, που σε καλεί να το επισκεφτείς, ακόμη και το καλοκαίρι.

Άλλωστε, η φύση έχει κέφια όλο τον χρόνο και οι εικόνες που απλόχερα προσφέρει στον επισκέπτη, γύρω από το Πάπιγκο, τον ανταμείβουν με τον καλύτερο τρόπο για την επιλογή του να πάει βουνό, την άνοιξη

Το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, τα δύο διάσημα «αδελφάκια», είναι δυο παραδοσιακοί οικισμοί στα Ζαγοροχώρια που συνδυάζουν μοναδικά το φυσικό κάλλος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Άλλωστε, το Πάπιγκο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής.

Το Μεγάλο Πάπιγκο μαζί με το γειτονικό, το Μικρό Πάπιγκο (πολλοί τα αναφέρουν ως ένα και άλλοι, ως δύο μαχαλάδες, αφού η μεταξύ τους απόσταση είναι μόλις 2χλμ.) στέκονται στα 1.000 περίπου μέτρα υψόμετρο, στις πλαγιές της Τύμφης. Βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου, αναφέρει το newsbeast.

Ωστόσο, εκτός από το φυσικό τοπίο, οι δύο αυτοί οικισμοί μπορούν να καμαρώνουν και για τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια με τις πέτρινες σκεπές, τα καλοδιατηρημένα καλντερίμια και τις όμορφες πέτρινες βρύσες.. Τα περισσότερα από τα παλιά σπίτια είναι χτισμένα τον 18ο και 19ο αιώνα.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr