Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 09:48

Όρμος του Οδυσσέα: Η μυθική παραλία της Ηπείρου (Βίντεο)

Όρμος του Οδυσσέα: Η μυθική παραλία της Ηπείρου (Βίντεο)

Ο Όρμος του Οδυσσέα είναι μία από τις “μυθικές” αλλά και τις πιο όμορφες παραλίες της Ηπείρου και βρίσκεται κοντά στον χωρίο Βαλανιδορράχη.

Μία παραλία που ασφαλώς η ομορφιά της παραπέμπει στο “μυθικό” της Οδύσσειας. Είναι μια από τις γραφικότερες παραλίες της Πρέβεζας, που έχει κρυστάλλινα - γαλαζοπράσινα νερά και είναι περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο φανταστικό τοπίο. Ο Όρμος βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάργα στον Νομό Πρέβεζας και συγκεκριμένα είναι ανατολικά της Αμμουδιάς. Η παραλία ήταν γνωστή με το Ενετικό όνομα Κερέντζα αλλά σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε αυτό το όνομα και επικράτησε ένα περισσότερο ελληνικό. Όρμος του Οδυσσέα, όπου σύμφωνα με την Οδύσσεια, ο περιπλανώμενος Οδυσσέας «πάτησε» στεριά για να αποφύγει το μένος των θεών, αλλά και μια δυσοίωνη προφητεία του μάντη Τειρεσία… Όταν ο βασιλιάς της Ιθάκης, άφησε τελικά την Πηνελόπη, άραξε στην παραλία της Κερέντζας, και για να εξευμενίσει τον Θεό Ποσειδώνα, όπως του είχε πει ο μάντης Τειρεσίας, πήρε ένα κουπί στον ώμο και ταξίδεψε στη στεριά μέχρι να βρει κάποιον που να μην γνωρίζει τη θάλασσα και τι είναι το κουπί και περιπλανήθηκε στα βουνά της Θεσπρωτίας. Πρόκειται για έναν προορισμό που θεωρείται κατάλληλος για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και για εκείνους που αγαπούν το κάμπινγκ.

Θεωρείται επίσης αλιευτικό καταφύγιο. Αμμώδης και ρηχή, με ένα ποταμάκι στο νοτιοανατολικό άκρο της, η παραλία φιλοξενεί ένα λιμανάκι για μικρά σκάφη στη βορειοδυτική της πλευρά. Την επιλέγουν εδώ και χρόνια επισκέπτες με τροχόσπιτα, καθώς η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και όσους αρέσκονται στην εξερεύνηση με φουσκωτά ή σανίδες θαλάσσης.

Το βίντεο του Michael Miller μάς ταξιδεύει από ψηλά στον Όρμο του Οδυσσέα:

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr