Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 09:52

Καλαδί: Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των Κυθήρων (Φωτογραφίες)

Καλαδί: Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των Κυθήρων (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: island_wanders_by_kostopoulos

Το νησί των Κυθήρων είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός. Το νησί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε η Αφροδίτη είναι ένας τόπος με άγρια ομορφιά και πολλές αντιθέσεις, στο σταυροδρόμι του Ιόνιου, του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους.

Τα Κύθηρα έχουν πολλές και μαγευτικές παραλίες και καλό θα ήταν το ταξίδι σας να είναι τουλάχιστον μίας εβδομάδας ώστε να προλάβετε να βουτήξετε σε όσες περισσότερες μπορείτε. Η παραλία που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε είναι το Καλαδί. Πρόκεται για την ωραιότερη (κατά πολλούς) και πιο πολυφωτογραφημένη του νησιού.

Το Καλαδί βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα των Κυθήρων, ακριβώς δίπλα από την Παλαιόπολη. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε από το χωριό Φράτσια εάν έρχεστε από τα βόρεια, είτε από το Λιβάδι αν ξεκινήσετε από τα νότια του νησιού.

Ουσιαστικά αποτελείται από δύο παραλίες με ψιλό βότσαλο που τις χωρίζει ένας τεράστιος βράχος. Υπάρχει επίσης μια σπηλιά που οδηγεί σε μια τρίτη μικρή παραλία, αναφέρει το travelgo.

Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να οδηγήσετε μερικά μέτρα σε χωματόδρομο και στη συνέχεια να κατεβείτε ένα μονοπάτι με αρκετά (περίπου 160) πέτρινα σκαλοπάτια (μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες από ψηλά). Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχει καντίνα πριν τα σκαλοπάτια.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr