Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 09:07

Γερολιμένας: Ένα επιβλητικό τοπίο στη Λακωνική Μάνη (Φωτογραφίες)

Γερολιμένας: Ένα επιβλητικό τοπίο στη Λακωνική Μάνη (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: anestis_papakonstantinou

Ο Γερολιμένας, στη Λακωνική Μάνη, είναι από τα μέρη που έστω και μία φορά πρέπει να επισκεφτείτε στη ζωή σας. Το επιβλητικό τοπίο με τα πέτρινα πυργόσπιτα, σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά και τη θαλασσινή αύρα, γοητεύουν τον επισκέπτη ο οποίος μαγεύεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Με παραδοσιακά, πέτρινα κτίρια που φτάνουν σχεδόν στη θάλασσα, το επιβλητικό τοπίο της Μάνης να τον αγκαλιάζει και τα διάφανα σαν ψεύτικα νερά στην υδάτινη αγκαλιά ακριβώς μπροστά του, αυτό το καλοκαίρι πρέπει σίγουρα να συμπεριληφθεί στην ταξιδιωτική σας ατζέντα.

Παραδομένος στην «αγκαλιά» ενός προστατευμένου φυσικού όρμου με γαλαζοπράσινα σχεδόν διάφανα νερά, δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη με τους επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό αλλά όμορφο άκρο της Λακωνίας για ήρεμες και χαλαρές στιγμές.

Ο Γερολιμένας συναντάται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού, τη Σπάρτη, και υπήρξε ορμητήριο των Μανιατών πειρατών αλλά και σπουδαίο αλιευτικό καταφύγιο με πολλές εγκαταστάσεις διάθεσης πάγου, καταστήματα διακίνησης αλιευμάτων καθώς και λιμάνι προσέγγισης σπογγαλιευτικών σκαφών.

Τα γαλαζοπράσινα νερά του αντανακλούν τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια της περιοχής, αναδεικνύοντας τον οικισμό σε έναν από τους ωραιότερους της Λακωνίας. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χαρακτηριστική «ατμόσφαιρα» της Μάνης, που παραπέμπει στο πολυτάραχο παρελθόν της, αλλά και την υπέροχη θέα προς το ακρωτήριο Ταίναρο, αναφέρει το newsbeast.

Με αξιόλογη τουριστική υποδομή, ο Γερολιμένας είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες που εκτιμούν τον διαφορετικό «αέρα» της λακωνικής Μάνης κι αναζητούν έναν προορισμό χαλάρωσης αλλά και εξερεύνησης. Άλλωστε σε όλη την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζουν μια επίσκεψη.

Η εύκολη πρόσβαση σε αυτό, το γεγονός ότι αποτελεί ένα ήσυχο σημείο με μοναδική θέα αλλά και η φιλοξενία που συναντά κανείς το καθιστούν ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσετε έστω και μία φορά είτε περνώντας από τη Λακωνία, είτε κανονίζοντας ένα ταξίδι αποκλειστικά και μόνο για το Γερολιμένα.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr