Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 09:18

«Δεν χρειάζεσαι καν πλοίο»: Οι παραλίες της Μεσσηνίας που έχουν ξετρελάνει παγκοσμίου φήμης influencers (Φωτογραφίες)

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε χρόνο, φυσιολάτρες παραθεριστές από κάθε γωνιά του κόσμου καταφτάνουν στη χώρα μας και οι κύριοι λόγοι που τους οδηγούν σε αυτήν την επιλογή δεν είναι άλλοι από τις χρυσές ακτίνες του ήλιου, τον φιλόξενο τόπο μας, το (υπερβολικά) νόστιμο φαγητό που σε κάνει να παίρνεις τον δρόμο του γυρισμού με -τουλάχιστον- 3 κιλάκια παραπάνω, αλλά και τις πανέμορφες παραλίες με τα καταγάλανα νερά.

Αυτό που ξετρελαίνει μεγάλη μερίδα τουριστών δε, είναι αναμφίβολα πως μερικές από τις ομορφότερες και πλέον διαφημισμένες από τα διεθνή Μέσα παραλίες της Ελλάδας, είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει πως το ταξίδι με πλοίο δεν αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για να απολαύσεις την ελληνική ομορφιά στο έπακρο. Υπάρχουν, βλέπεις, επιλογές, οι οποίες εκτός από την ταλαιπωρία σε γλιτώνουν και από έξτρα έξοδα. Και πολλές από αυτές θα τις βρεις στην πανέμορφη Μεσσηνία!

Οι παρακάτω τρεις παραλίες είναι σύμφωνα με το ethnos.gr ιδιαιτέρως αγαπητές στη νεολαία και τα ζευγάρια, έχουν «τιμηθεί» και διαφημιστεί από… international influencers και αποτελούν από μόνες τους ταξιδιωτική εμπειρία που επιβάλλεται να μην χάσεις.

Βοϊδοκοιλιά, η πολυφωτογραφημένη

Μια ανάσα μακριά από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας απλώνεται μια λευκή, πουδρένια ακτή με τιρκουάζ νερά τα οποία κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους, η οποία θυμίζει εξωτικές εικόνες. Η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας και σε προσκαλεί σε ένα υπερθέαμα με πρωταγωνιστή τον ημικύκλιο κόλπο, περικυκλωμένο από χαμηλούς αμμόλοφους. Με ελάχιστη ανθρώπινη δραστηριότητα στη γύρω περιοχή η σύνδεση με τη φύση γίνεται ακόμα πιο αισθητή όταν απολαμβάνεις το κολύμπι στην μαγική αυτήν τοποθεσία. Είναι τεράστια, στις δύο άκρες της έχει σημεία με σκιά αλλά το γεγονός πως -ευτυχώς!- δεν είναι οργανωμένη, καθιστά σαφές πως επιβάλλεται να φτάσεις στα υπέροχα νερά της έχοντας μαζί σου όλα τα απαραίτητα: καφέ, σνακ, πολύ νερό, μπόλικο αντηλιακό και καλή παρέα.

Φονέας, μια παραλία άγρια και συνάμα ονειρική

Αν δεν έχεις κολυμπήσει στα ονειρικά νερά του Φονέα, δεν ξέρεις τι θα πει ανόθευτη ομορφιά Δυτικής Μάνης. Ένα άγριο, ιδιαίτερα γραφικό μονοπάτι, το οποίο είναι χωμένο ανάμεσα σε καταπράσινα δέντρα, σε οδηγεί στην παραλία του Φονέα. Η ξεχωριστή αίσθηση πως η παραλία χωρίζεται στα δύο από τον επιβλητικό βράχο που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, ακριβώς στο κέντρο του Φονέα, καθιστά το μέρος πραγματικό υπερθέαμα. Λευκά βότσαλα, καταγάλανα, γαλήνια νερά με φόντο την άγρια φύση, συνθέτουν το πορτραίτο ενός μέρους μοναδικού που σίγουρα, ωστόσο, δεν είναι για όλους. Στον Φονέα πρωταγωνιστεί η κατάλευκη πέτρα και η μανιάτικη ομορφιά, γι’ αυτό μην περιμένεις χρυσή άμμο και… ξαπλώστρες για ατελείωτη ηλιοθεραπεία. Εκεί, τα πάντα είναι «φύση».

Παραλία Καλογριάς

Μικροί αλλά και μεγάλοι δε γίνεται να βρεθούν στη Μεσσηνία και να μην τιμήσουν την παραλία της Καλογριάς. Σαφώς πιο τουριστική από τις προηγούμενες δύο, βρίσκεται στην περιοχή της Στούπας και το όνομά της είναι ξακουστό για για τις πεντακάθαρα, διαυγή νερά και την οργανωμένη πλευρά της η οποία υπόσχεται άνεση, μουσική αλλά και κόσμο σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να κοινωνικοποιηθεί. Όσο για εκείνους που θέλουν απλά να απλώσουν την πετσέτα τους στην άμμο, τα νέα είναι πολύ θετικά, αφού υπάρχει ελεύθερος χώρος για όλους σε αυτήν την must-visit παραλία. Μάλιστα, στην Καλογριά μπορείς να απολαύσεις και water sports, να νοικιάσεις θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό σε τιμές που παραμένουν άκρως δελαστικές προκειμένου να εξερευνήσεις τις τριγύρω σπηλιές. Τι να πρωτοδιαλέξεις; Εδώ δεν υπάρχει επιλογή. Επιβάλλεται να πεις το «ναι» και στις τρεις, καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το μετανιώσεις ούτε λεπτό.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr