Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 09:09

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: Ένα πραγματικό έργο τέχνης στην Κεφαλονιά (Φωτογραφίες)

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: Ένα πραγματικό έργο τέχνης στην Κεφαλονιά (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: retratoitaliano

Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά εκτός του ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για το αγαπημένο νησί του Ιονίου, πρόκειται και για ένα θαύμα της φύσης που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα σε όποιον βρεθεί στο εσωτερικό του.

Ένα αληθινό «έργο τέχνης» που σμίλεψε ο πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης, η φύση, για να μαγέψει όλους όσοι επιλέγουν την Κεφαλονιά για τις διακοπές τους. Το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, λοιπόν, συναντάται περίπου 2 χλμ. βορειοδυτικά από τη Σάμη, ενώ οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης του μοιάζουν σαν να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Ένα από τα πιο γνωστά φυσικά αξιοθέατα του νησιού, λοιπόν, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης ανακαλύφθηκε πριν από σχεδόν 70 χρόνια. Η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη, ενώ δημιουργήθηκε από την πτώση τμήματος της οροφής. Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί και μια τεχνητή είσοδος, με σκαλοπάτια και έναν μακρύ υπόγειο διάδρομο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να δει από κοντά και να θαμπωθεί από τη σπάνια ομορφιά του σπηλαίου και τον εκπληκτικό διάκοσμο με σταλακτίτες.

Η λίμνη βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει βάθος από 10 έως 30 μέτρα και μήκος περίπου τα 160 μέτρα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου θα δει κανείς σταλακτίτες 20.000 ετών σε περίεργους σχηματισμούς, ενώ μέσα στη λίμνη υπάρχει και ένα μικρό νησί, αναφέρει το newsbeast.

Το λιμνοσπήλαιο χωρίζεται σε δύο θαλάμους, που σχηματίζουν κάτι σαν το γράμμα «Β», με τον έναν να είναι λουσμένος στο φως και τον άλλο σκοτεινό και καλυμμένο με σταλαγμίτες. Αυτό που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το λιμνοσπήλαιο είναι τα παιχνίδια με τα χρώματα που δημιουργεί το φως του ήλιου, καθώς μπαίνει μέσα σε αυτό και ειδικά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με μία εκδοχή του μύθου το σπήλαιο πήρε το όνομά του από τη νύμφη Μελισσάνθη η οποία αυτοκτόνησε μέσα στη λίμνη από την απογοήτευσή της και την στεναχώρια της, επειδή ο Πάνας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr