Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 12:21

Ναύπακτος: Ένας από τους πιο όμορφους, ιστορικούς παραθαλάσσιους προορισμούς στη χώρα (Φωτογραφίες)

Ναύπακτος: Ένας από τους πιο όμορφους, ιστορικούς παραθαλάσσιους προορισμούς στη χώρα (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: vangelis_tsakalos

Η Ναύπακτος είναι από εκείνα τα μέρη που όσες φορές κι αν τα επισκεφτεί κανείς δεν τα χορταίνει.

Η γοητεία που ασκεί σε όσους την επιλέξουν για την εξόρμηση από το κλεινόν άστυ είναι τέτοια, που πάντα θα επιστρέφoυν στην ιστορική πόλη της Αιτωλοακαρνανίας ξανά και ξανά.

Βλέπετε η μαγική αύρα στο μικροσκοπικό και κουκλίστικο λιμανάκι με τις βάρκες, το κάστρο στην κορυφή της πόλης, αλλά και η γραφικότητα που χαρακτηρίζει την παλιά πόλη της Ναυπάκτου αποτελούν ισχυρά δέλεαρ για να την προτιμήσει κανείς ξανά και ξανά ως προορισμό για μια αναζωογονητική εξόρμηση μακριά από τους ρυθμούς και τα άγχη της καθημερινότητας.

Μια βόλτα στην παραθαλάσσια περαντζάδα και την παλιά πόλη της Ναυπάκτου είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει μαγικά. Τα διατηρητέα κτίρια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, το κάστρο και το μεσαιωνικό λιμάνι με τη ρομαντική ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα γοητευτικό σύνολο στη Ναύπακτο, που συνεπαίρνει ακόμη και τους πιο ρεαλιστές.

Η γραφική κωμόπολη υποδέχεται φιλόξενα τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου με τα πυκνά της δάση και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά να κλέβουν τις εντυπώσεις. Το λιμάνι της Ναυπάκτου είναι το σημείο συνάντησης των κατοίκων και προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα κάτω από τη σκιά των πλατάνων.

Στα διάσπαρτα μνημεία της αποτυπώνεται η πολυτάραχη ιστορία της ενώ τα τείχη της κατηφορίζουν μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Πύργο του Μπότσαρη που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα που λειτουργεί ως μουσείο και το Ρολόι της πόλης του 1914.

Ανηφορίζοντας για το Κάστρο θαυμάζει κανείς από κοντά ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Το «Κάστρο της Ρούμελης», όπως ονομαζόταν είναι χτισμένο στο χείλος της θάλασσας και στέκει άγρυπνος φρουρός της πόλης από τον 15ο αιώνα, αναφέρει το newsbeast.

Αδιαμφισβήτητα στα σημεία αναφοράς της Ναυπάκτου το πολυφωτογραφημένο άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, «πατέρα» του «Δον Κιχώτη», που δεσπόζει αγέρωχο στη δεξιά πλευρά του μεσαιωνικού λιμανιού. Ο Ισπανός συγγραφέας αποτελεί ένα κομμάτι της λαμπρής και ένδοξης ιστορίας της Ναυπάκτου, καθώς ο ίδιος είχε πάρει μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Στις 7 Οκτωβρίου 1571 επιβαίνει πάνω στην ιταλική φρεγάτα «Μαρκέσα», αν και είναι βαριά άρρωστος. Πάσχει από ελονοσία και οι γιατροί τού έχουν συστήσει να μείνει στο κρεβάτι, όμως, ο ηρωισμός του δεν τού επιτρέπει να μείνει κλεισμένος στο αμπάρι. Ρίχτηκε, έτσι, στη μάχη με γενναιότητα, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι, με αποτέλεσμα να παραμείνει παράλυτο για το υπόλοιπο της ζωής του.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr