Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 09:46

Μεγαλοχώρι: Ένας κουκλίστικος προορισμός στη Σαντορίνη (Φωτογραφίες)

Μεγαλοχώρι: Ένας κουκλίστικος προορισμός στη Σαντορίνη (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: libertas_amica

Δεν υπάρχει άνθρωπος, είτε έχει επισκεφτεί είτε όχι τη Σαντορίνη που να μην την έχει συνδυάσει με το ονειρικό της ηλιοβασίλεμα, μια εικόνα που ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και προσελκύει αμέτρητους επισκέπτες κάθε χρόνο μόνο και μόνο για να θαυμάσουν αυτήν την μοναδική εικόνα από κοντά.

Και ενώ οι περισσότεροι κατά την διάρκεια της διαμονής τους στο νησί του Ηφαίστου «τριγυρίζουν» κυρίως γύρω από τους δημοφιλέστερους οικισμούς του νησιού -Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι- υπάρχει ένα χωριό σε κοντινή απόσταση από τα Φηρά, που στην κυριολεξία αποτελεί την έκπληξη της Σαντορίνης. Αυτό δεν είναι άλλο από το ήρεμο και νωχελικό Μεγαλοχώρι.

Το Μεγαλοχώρι, λοιπόν, παρόλο που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα πιο κοσμοπολίτικα και πολυσύχναστα Φηρά, είναι ένα από τα πιο ήρεμα και γαλήνια «διαμαντάκια» του νησιού, που στην κυριολεξία αποτελεί την έκπληξη της Σαντορίνης. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολύ μικρό και παραδοσιακό χωριό, που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός κυκλαδίτικου χωριού.

Η μοναδική αισθητική του, σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, καθώς εδώ όλα μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιον άρτια επιμελημένο πίνακα ζωγραφικής, με τα πάλλευκα κτίρια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με τις χρωματιστές λεπτομέρειες από τις φούξια βουκαμβίλιες και τα μπλε πορτοπαράθυρα, τα λαβυρινθώδη σοκάκια με τις χαρακτηριστικές ζωγραφισμένες ντάμες και τις εικόνες ηρεμίας και απόλυτης ησυχίας που επικρατούν σε κάθε γωνιά του.

Ο σεβασμός που έχει δοθεί στην παράδοση γίνεται αντιληπτός σε όλα τα σημεία του χωριού, το οποίο φημίζεται για την άρρηκτη σχέση του με το κρασί, αναφέρει το newsbeast.

Στο Μεγαλοχώρι, άλλωστε, βρίσκονται και κάποια από τα πιο γνωστά και διεθνώς αναγνωρισμένα οινοποιία του νησιού.

Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφτεί κανείς είναι είτε το πρωί είτε το απογευματάκι, για να απολαύσει τους νωχελικούς ρυθμούς που το χαρακτηρίζουν και γιατί όχι και το βραδάκι για μια πιο ατμοσφαιρική βόλτα στην πλατεία και ένα απολαυστικό σεργιάνι στα κουκλίστικα σοκάκια του.