Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 09:31

Μέθανα: Η ήσυχη λουτρόπολη με το διάσημο ηφαίστειο (Φωτογραφίες)

Μέθανα: Η ήσυχη λουτρόπολη με το διάσημο ηφαίστειο (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: svetlanasorroka

Τα Μέθανα είναι ένας μικροσκοπικός και άγνωστος παράδεισος στο ευρύ κοινό, σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αττική. Η άγνωστη στο ευρύ κοινό πόλη της Πελοποννήσου αποτελεί μεγάλη έκπληξη για όσους επιλέξουν να το επισκεφτούν, καθώς σε κάθε γωνιά του κρύβεται και από κάτι ενδιαφέρον.

Οι περισσότεροι, λοιπόν, έχουν συνδυάσει τον Αργοσαρωνικό με τις Σπέτσες, την Αίγινα, την Ύδρα και το Αγκίστρι. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα μικροσκοπικό και σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό μέρος στα νερά του που στην κυριολεξία κλέβει τις εντυπώσεις.

Νωχελικές και ήρεμες οι πρώτες εικόνες που αντικρίζει κανείς στα Μέθανα

Τα Μέθανα αποτελούν ιδανική επιλογή για ήρεμες και γαλήνιες εξορμήσεις, ακόμη και με την οικογένεια, σε έναν τόπο που εμπνέει για ξεκούραση και χαλάρωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό για το οποίο φημίζονται είναι τα ιαματικά λουτρά τους.

Η στενή λωρίδα γης που τα συνδέει με τη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε νησί, ενώ η κοντινή απόσταση από την Αττική -δύο ώρες με το αυτοκίνητο- τα καθιστούν ιδανική επιλογή για απόδραση από το κλεινόν άστυ.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς ερχόμενος με το αυτοκίνητο είναι οι ιαματικές πηγές και τα λουτρά τους, με τα υδροθεραπευτήρια με τα θειούχα, χλωρονατριούχα και ραδιούχα νερά, ένα χαρακτηριστικό τους που τα έχει καταστήσει πόλο έλξης για τους λάτρεις του ιαματικού τουρισμού.

Η λουτρόπολη διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι και ένα μικροσκοπικό κατάφυτο νησάκι, αυτό των Αγίων Αναργύρων, ενώ η βόλτα στην περαντζάδα κατά μήκος της θάλασσας προσφέρει όμορφες εικόνες που δημιουργούν την αίσθηση ότι ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο.

Στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, το Βαθύ με το μικροσκοπικό γραφικό λιμανάκι του προσφέρεται για νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα, ενώ διαθέτει και θέα προς τον κόλπο της Επιδαύρου, αναφέρει το newsbeast.

Το ηφαίστειο και το χωριό Καμμένη Χώρα

Στα πιο δημοφιλή σημεία των Μεθάνων το ανενεργό ηφαίστειό τους, το οποίο μαζί με εκείνα της Σαντορίνης, της Μήλου και της Νισύρου ανήκουν στο ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο σχετίζεται με τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Ελλάδας.

Σε διάφορα σημεία της χερσονήσου, λοιπόν, συναντά κανείς περίπου 30 διάσπαρτους κρατήρες, αποτέλεσμα του ανενεργού πια ηφαιστείου του νησιού. Με αυτό συνδέεται άρρηκτα και το χωριό Καμμένη Χώρα, τα σπίτια του οποίου είναι φτιαγμένα από την ίδια μαύρη πέτρα που άφησε στο πέρασμά της η λάβα.

Τα πλούσια ιστορικά μνημεία των Μεθάνων

Τέλος, οι λάτρεις της ιστορίας στα Μέθανα θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε και κάποια από τα ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία και αρχαία ευρήματα. Ανάμεσα σε όσα ξεχωρίζουν τα ερείπια της Ακρόπολης των Αρχαίων Μεθάνων καθώς και ο προϊστορικός οικισμός Μυκηναϊκής Εποχής που χρονολογείται μεταξύ 14- 13ου αι. π.Χ.