Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 12:10

Γάλα: Η φυσική πισίνα στο Άνω Κουφονήσι (Φωτογραφίες)

Γάλα: Η φυσική πισίνα στο Άνω Κουφονήσι (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: thisisjayjay

Πόσα υπέροχα και μοναδικά μέρη υπάρχουν στην Ελλάδα που προκαλούν δέος και θαυμασμό στον επισκέπτη;

Η απάντηση είναι πάρα πολλά και η πληθώρα τους τεράστια. Από τα επιβλητικά Μετέωρα και τους ηφαιστειογενείς ογκόλιθους στην Τήνο, μέχρι τις εντυπωσιακές Αμμοθίνες στη Λήμνο και την ονειρική λιμνοθάλασσα του Μπάλου στην Κρήτη, οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας είναι ανεξάντλητες. Ανάμεσα σε αυτές και η παραλία Γάλα, στο Άνω Κουφονήσι, μια φυσική πισίνα όνειρο που αφήνει στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό.

Γάλα, η φυσική πισίνα στο Άνω Κουφονήσι και το γεωλογικό φαινόμενο που συναρπάζει
Στο Γάλα, λοιπόν, το σκηνικό μοιάζει εξωπραγματικό με το λευκό βότσαλο να δίνει το χρώμα του στα νερά του Αιγαίου και να μετατρέπει το σκηνικό στην παραλία Γάλα (από εκεί άλλωστε είναι εμπνευσμένη και η ονομασία της) στα Κουφονήσια σε πραγματικό όνειρο.

Στην ουσία, αυτό που πραγματικά είναι το Γάλα είναι ένας μικρός κρατήρας μέσα στη θάλασσα, ο οποίος δημιουργεί ένα σπάνιο φυσικό σκηνικό, που προκαλεί δέος και θαυμασμό σε εκείνους που τελικά θα καταφέρουν να το προσεγγίσουν.

Για να προσεγγίσει κανείς την υπέροχη αυτή φυσική πισίνα θα πρέπει να έρθει πεζός από το Πορί και να διανύσει μια διαδρομή περίπου πέντε λεπτών με τα πόδια, αναφέρει το newsbeast.

Το μονοπάτι οδηγεί στην άκρη του βράχου, γύρω από τον οποίο κατεβαίνει κανείς στην μικρή παραλία. Εναλλακτική και σίγουρα πιο ξεκούραστη διαδρομή για να φτάσει κανείς στο Γάλα, τα καραβάκια από θαλάσσης.

Οι πιο τολμηροί, και μόνο όταν τα νερά είναι ήρεμα, χρησιμοποιούν το βράχο ως βατήρα και πηδούν στη θάλασσα από την εξωτερική πλευρά της πισίνας στα νερά του Αιγαίου, κάνοντας την πιο περιπετειώδη βουτιά των διακοπών τους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που εξερευνούν τις κοντινές σπηλιές Ξυλομπάτη και το Μάτι του Διαβόλου.

Οι ντόπιοι αποκαλούν το Γάλα, ως Τρυπητή καθώς τα νερά του Αιγαίου βρίσκουν τον τρόπο να «τρυπώσουν» στη μικροσκοπική «αγκαλιά» του βράχου.