Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:00

Μανδράκια Μήλου: Ένα πολύχρωμο ψαροχώρι από... άλλες εποχές (Βίντεο)

Διάσημη για τις πολλές και υπέροχες παραλίες της, αλλά και για τα μοναδικά γεωλογικά τοπία της, η Μήλος είναι από τα νησιά εκείνα που κρύβει μικρούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά του.

Μία από τις γωνιές-έκπληξη της Μήλου είναι τα Μανδράκια, ένα γραφικό ψαροχώρι όλο χρώμα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, που ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο.

Αυτό το μοναδικό τοπίο πρωταγωνιστεί στο νέο βίντεο του Travel Inspiration.

Τα Μανδράκια είναι ένας μικρός παραδοσιακός οικισμός με ένα λιμανάκι, στο οποίο κυριαρχούν τα πολύχρωμα «σύρματα» (χώροι όπου έσερναν τις βάρκες για να ξεχειμωνιάσουν). Η αντίθεση του πράσινου της θάλασσας με το λευκό των σπιτιών και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, δημιουργεί μια εικόνα που σε μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή. Η εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή του λιμανιού συμπληρώνει το γραφικό σκηνικό που μαγεύει τους επισκέπτες.

Δείτε τα Μανδράκια στο βίντεο του Travel Inspiration:

Τα «σύρματα» της Μήλου

Τα σύρματα αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Μήλου. Πρόκειται για θέσεις φύλαξης μικρών σκαφών, σκαμμένες στα ηφαιστειακά πετρώματα, που θα συναντήσετε στα ψαροχώρια και τους παραθαλάσσιους οικισμούς του νησιού, όπως το Κλήμα, τα Μανδράκια και ο Φυροπόταμος. Τα κατασκεύασαν στο παρελθόν οι βαρκάρηδες για να προστατεύσουν τις βάρκες τους από τις κακές καιρικές συνθήκες τους χειμερινούς μήνες. Στον πάνω όροφο υπήρχε συνήθως το κατάλυμα του βαρκάρη. Τα σύρματα είναι βαμμένα σε έντονα και διαφορετικά χρώματα, που χαρίζουν μια ιδιαίτερη όψη στο παραδοσιακό τοπίο της Μήλου. Οι γειτονικές στους οικισμούς παραλίες προσφέρονται για μια δροσιστική βουτιά.