Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 14:00

Η Λίμνη Μπελέτσι στα λευκά - Ένα μαγευτικό σκηνικό (Βίντεο)

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα «διαμάντια» της Αττικής που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι είναι μια όαση δροσιάς, ενώ το χειμώνα, όταν χιονίζει, μοιάζει με αλπικό σκηνικό.

Ο λόγος για τη λίμνη Μπελέτσι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Πρόκειται για μια μικρή τεχνητή λίμνη που πολλοί Αθηναίοι δεν γνωρίζουν.

Μετά τον πρόσφατο χιονιά, η λίμνη ντύθηκε στα λευκά και το τοπίο είναι μαγευτικό όπως θα δείτε στο drone βίντεο της n.p. production:

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.

Έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 9 μέτρα, ενώ το συνολικό της εμβαδόν αγγίζει τα 7.000 τ.μ. Δημιουργήθηκε τη διετία 1973-1975 ως αποθεματικό δυναμικό νερού για τα έργα που κατασκευάζονταν εκείνη την περίοδο στην περιοχή, συγκρατώντας τα νερά της πηγής που βρίσκεται βόρεια, αλλά και τα όμβρια ύδατα από τον υπερκείμενο λόφο.

Η λίμνη αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής, καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά, πάπιες, κύκνοι και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια. Επίσης στη λίμνη ζουν αρκετές νεροχελώνες, κυρίως οι λεγόμενες νεροχελώνες με κόκκινα μάγουλα.