Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 09:44

Ζαρούχλα: Το πανέμορφο μέρος της Ελλάδας που είναι άγνωστο πότε δημιουργήθηκε (Φωτογραφίες)

Ζαρούχλα: Το πανέμορφο μέρος της Ελλάδας που είναι άγνωστο πότε δημιουργήθηκε (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: lilian_pantagaki

Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους φθινοπωρινούς και χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Και από τους πλέον αγαπημένους. Κάθε χρόνο φτάνουν εκεί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που θέλουν να περάσουν μερικές ξέγνοιαστες και χαλαρές στιγμές στη φύση.

Πέρα από το γεγονός, ωστόσο, ότι είναι ιδιαίτερα διάσημος προορισμός, ξεχωρίζει και για κάτι ακόμη που πολλοί δεν γνωρίζουν. Αυτό το διάσημο μέρος της Ελλάδας είναι άγνωστο το πότε δημιουργήθηκε! Και ενώ για τα περισσότερα χωριά υπάρχει ακριβής ημερομηνία ίδρυσης, γι’ αυτό είναι παντελώς άγνωστη αυτή η ημερομηνία. Ο λόγος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv για τη Ζαρούχλα.

Το διάσημο μέρος της Ελλάδας που είναι άγνωστο πότε δημιουργήθηκε

Η Ζαρούχλα είναι το στολίδι της Αχαΐας αλλά και της Πελοποννήσου (στα σύνορα με την Κορινθία) και στέκει επιβλητική στα λίγο περισσότερα από 1.000 μέτρα υψόμετρο. Εκεί, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, μπορείς να θαυμάσεις αυτό το διαμάντι της φύσης που απλόχερα σου χαρίζει όμορφες εικόνες και ήχους. Πρόκειται για ένα χωριό με λίγους κατοίκους αλλά πολλούς επισκέπτες κυρίως από την Αθήνα. Βρίσκεται εξάλλου σε κοντινή απόσταση, τέτοια που το καθιστά την καλύτερη λύση για το σαββατοκύριακο.

 Εκτός, λοιπόν, από τα καταπράσινα τοπία και τα όμορφα μονοπάτια για περπάτημα, υπάρχει και κάτι άλλο που μαθαίνεις φτάνοντας στο χωριό. Ότι κανείς δεν ξέρει πότε δημιουργήθηκε! Μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες. Σε αυτό μας βοηθούν οι δύο ναοί που υπάρχουν στο χωριό. Ο ένας είναι του 12ου και ο άλλος του 13ου αιώνα. Τίποτε, όμως, δεν μαρτυρά αν το χωριό κατοικήθηκε νωρίτερα και κυρίως πόσο νωρίτερα! Οι ναοί πάντως αποκαλύπτουν ότι η Ζαρούχλα κατοικούταν επί Φραγκοκρατίας.

Τι θα δεις και τι θα κάνεις στη Ζαρούχλα

Το σίγουρο είναι ότι θα γεμίσεις τα πνευμόνια σου με καθαρό αέρα και θα τονώσεις τις μπαταρίες σου. Η Ζαρούχλα, ένα από τα Κλουκινοχώρια όπως ονομάζεται, υπόσχεται να σου κλέψει την καρδιά με τη φυσική της ομορφιά. Σίγουρα η εκδρομή σου εκεί δε θα είναι μία μόνο. Σε κάθε μας επίσκεψη δε χορταίνουμε τις βόλτες στις γύρω μαγευτικές τοποθεσίες και το -με τις ώρες- άραγμα στην πλατεία του χωριού. Μπαίνεις για μερικά 24ωρα στους ρυθμούς ενός ορεινού, επαρχιακού οικισμού και χαλαρώνεις απολαμβάνοντας το τοπίο.