Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 09:58

Αράχωβα: Το γραφικό χωριουδάκι της Γορτυνίας (Βίντεο)

Όταν ακούς τη λέξη Αράχωβα, το μυαλό σου πηγαίνει (όπως και των περισσότερων) στην περίφημη Αράχωβα του Παρνασσού.

Κι όμως όπως πιθανόν ήδη ξέρεις δεν είναι η μοναδική της Ελλάδας. Υπάρχει και η Αράχωβα Γορτυνίας, ένα εξίσου όμορφο και γραφικό χωριό, πολύ πιο ήσυχο από την τουριστική Αράχωβα της Βοιωτίας. Μια τρίτη Αράχωβα της Ελλάδας βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αρκαδία. Μπορεί να είναι ένα μικρό και όχι τόσο τουριστικό χωριό αλλά αξίζει να το γνωρίσουμε. Όπως επίσης και να μάθουμε ποιες είναι τελικά αυτές οι… Αράχωβες.

Η Αράχωβα της Γορτυνίας, λοιπόν, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι ένα μικρό χωριό με πάνω κάτω 200 κατοίκους σε κοντινή απόσταση από τη Δημητσάνα. Χωρίζεται σε μαχαλάδες, όπως και πολλά χωριά της Ελλάδας και κοιτώντας το από ψηλά θα δεις ότι είναι πνιγμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Στην ουσία το ένα μέρος του οικισμού είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού ενώ πιο χαμηλά και κοντά στο δρόμο, είναι ο άλλος μαχαλάς. Το παραδοσιακό αυτό χωριό αποτελεί ένα αληθινό ησυχαστήριο και μια κατάλληλη ευκαιρία να έρθεις κοντά στη φύση και την παράδοση.

Όπως κάθε χωριό που σέβεται τον εαυτό του, έχει την κεντρική παραδοσιακή πλατεία του ενώ το καμάρι του χωριού είναι αφενός η πετρόχτιστη αρχιτεκτονική και από την άλλη η εκκλησία του. Ένα κλασικό χωριό, με ένα ξεχωριστό όνομα σε μια πανέμορφη τοποθεσία.

Δείτε τις εικόνες από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Thanassis Koustenis στο Youtube…