Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 09:25

Δίκορφο: Το «μπαλκόνι» του Ζαγορίου (Βίντεο)

Παρόλο που η απόσταση που το χωρίζει από τα Ιωάννινα είναι μόλις 37 χλμ., το Δίκορφο συγκαταλέγεται στα όχι και τόσο γνωστά χωριά- έκπληξη του Ζαγορίου.

Σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του όρους Μιτσικέλι, ανάμεσα σε πυκνό δάσος από έλατα, οξιές και βελανιδιές ανακαλύπτει κανείς έναν πραγματικό θησαυρό.

Διατηρώντας ακέραια την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, τόσο οι παραδοσιακές κατοικίες, όσο και τα εντυπωσιακά αρχοντικά του χωριού είναι χτισμένα από πέτρα και μαύρη πλάκα, ενώ είναι διακοσμημένα με έργα των Χιοναδιτών ζωγράφων, αναφέρει το newsbeast.

Στην πετρόχτιστη πλατεία του χωριού δεσπόζει το παλιό σχολείο- αρρεναγωγείο, ο τεράστιος πλάτανος με την πέτρινη βρύση και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του: η εκκλησία του Αγίου Μηνά του Αιγυπτίου του 1778, με εντυπωσιακό καμπαναριό που χρονολογείται από το 1896.

Η προνομιακή τοποθεσία του ανάμεσα σε δύο λόφους -για πολλούς σε αυτήν οφείλεται και η ονομασία του- εξασφαλίζει εκπληκτική θέα στα βουνά της περιοχής, που φτάνει από την Αστράκα και το Βίκο, μέχρι τις κορυφές της Βασιλίτσας.

Για να απολαύσει κανείς την καλύτερη θέα από το Δίκορφο, αξίζει να πάρει το μικρό χωματόδρομο για την κορυφή του Άι- Γιάννη, σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το χωριό.

Βίντεο: Lunik 2