Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 09:17

Ψηλόβραχος: Το χωριό της Αιτωλοακαρνανίας με την ανεπανάληπτη θέα (Βίντεο)

Το όνομά του μπορεί να σε προϊδεάσει για το τι θα συναντήσεις.

Ωστόσο, όταν δεις τις εικόνες τότε θα πειστείς ότι πράγματι πρόκειται για ένα ξεχωριστό ελληνικό χωριό. Έναν προορισμό που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου με την πρώτη ευκαιρία.

Ο Ψηλόβραχος είναι ένας οικισμός στην Αιτωλοακαρνανία χτισμένος στα 330 μέτρα υψόμετρο που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών.

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, το χωριό βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση μακριά από την βαβούρα της καθημερινότητας.

Ψηλόβραχος: Το χωριό με την ανεπανάληπτη θέα

Ο Ψηλόβραχος ακουμπά ανάμεσα στα όρια Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της περιοχής. Φυσικά, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η θέα που προσφέρει προς τη λίμνη Κρεμαστών. Αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά χωριά της περιοχής και διοικητικά ανήκει στο Αγρίνιο. Μάλιστα, δεν ονομαζόταν πάντοτε έτσι αλλά κάποτε το χωριό αποκαλούταν Σοβολάκο.

Σήμερα αν βρεθείς στον Ψηλόβραχο θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις σε γραφικά στενά και να κάνεις πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη φύση. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, το φθινόπωρο τα χρώματα των δέντρων δημιουργούν εικόνες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής. Θαρρείς και το πλάνο έχει ξεπηδήσει μέσα από ένα παραμύθι!

Ο Ψηλόβραχος είναι ένα ελληνικό χωριό το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί ένα φυσικό ταμπούρι στις παρυφές της Τσόκας με λίγους μόνιμους κατοίκους. Στην ουσία μοιάζει να απλώνεται στην πλαγιά και αποτελεί ένα κομμάτι από μια σειρά οικισμών. Εκτός από τον Ψηλόβραχο, στο βουνό απλώνεται η Αγία Δευτέρα, η Γέφυρα και η Κρύα Βρύση. Ο Ψηλόβραχος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ίσως την καλύτερα θέα προς τη λίμνη Κρεμαστών.

Όπως έχεις καταλάβει, ίσως το πιο εντυπωσιακό που θα απολαύσεις αν βρεθείς στον Ψηλόβραχο, είναι η θέα προς την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Μια λίμνη που παρά το γεγονός ότι δεν είναι φυσική, αποτελεί ένα αληθινό στολίδι.Το τοπίο είναι σαν ένα παζλ με νερά και καταπράσινη φύση στην άγρια μορφή της. Τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης δένουν αρμονικά με τα μικρά νησάκια που είναι διάσπαρτα και σου δημιουργούν μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στο εξωτερικό.

Επίσης το ελληνικό χωριό Ψηλόβραχος φημίζεται για την σπηλιά του ήρωα Καραϊσκάκη καθώς και για την ξακουστή πηγή της Σάγδαρης. Μόλις φτάσεις, μπορείς να ρωτήσεις τους ντόπιους για το πώς θα επισκεφθείς αυτά τα όμορφα σημεία. Είναι φιλόξενοι και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Και να σου εγγυηθούν ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψεις…

Βίντεο: Andreas Koutsothanasis