Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 09:55

Η άγνωστη λίμνη της Αρκαδίας που ενώνεται με τη θάλασσα (Βίντεο)

Ατελείωτες εκτάσεις με λίμνες και ποτάμια. Βουνά που τα δέντρα τους καταλήγουν στη θάλασσα και καταπράσινες πυκνές πλαγιές.

Ένα μωσαϊκό χρωμάτων και σχεδίων που τα δημιουργεί ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης, η φύση. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια εντυπωσιακή ελληνική λίμνη η οποία έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Τι συμβαίνει; Ενώνεται σε ένα σημείο της με τη θάλασσα. Οι εικόνες είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές και καθηλώνουν ειδικά αν τις κοιτάς από ψηλά. Ο λόγος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, για τη Λίμνη του Μουστού.

Η εντυπωσιακή ελληνική λίμνη που ενώνεται με τη θάλασσα

Η λίμνη του Μουστού αποτελεί έναν από τους δύο υδροβιότοπους της Ανατολικής Πελοποννήσου με δεύτερο αυτόν του Φωκιανού. Πρόκειται για ένα σημείο εκπληκτικής ομορφιάς με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Την όμορφη αυτή λίμνη της συναντάς περίπου 4 χιλιόμετρα μετά το Άστρος. Ουσιαστικά χωρίζει την Θυρεατική πεδιάδα σε δύο τμήματα. Από την μία τον κάμπο του Άστρους και από την άλλη τον κάμπο του Αγίου Ανδρέα.

Η περιοχή αποτελεί πολύ σημαντικό καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών ενώ σημαντικής αξίας είναι και η χλωρίδα της περιοχής. Η λίμνη τροφοδοτείται με νερά πηγών και απορρέει στον κόλπο του Άστρους με δύο κανάλια. Μαζί με το οικολογικό πάρκο του Πάρνωνα έχει ενταχθεί στη Natura 2000 και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. Όπως είναι φυσικό, η περιβαλλοντική σημασία είναι τεράστια ενώ λέγεται ότι εκεί υπήρχε το παλιό λιμάνι του Άστρους. Τα νερά της λίμνης είναι υφάλμυρα και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες λόγω των θειούχων αλάτων που υπάρχουν σε αυτά. Το νερό θεωρείται ιδανικό για όσους έχουν ρευματικές αλλά και άλλες παθήσεις.

Εκτός από τη λίμνη του Μουστού υπάρχει και η μικρότερη λίμνη του Χερρονησίου, εκτείνεται σε 20 στρέμματα και τα νερά της αναβλύζουν από τις παρυφές του ομώνυμου λόφου.

Αυτό που κάνει την λίμνη να ξεχωρίζει είναι με σιγουριά το γεγονός ότι η ίδια επικοινωνεί απευθείας με τη θάλασσα. Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές. Δες το βίντεο από το κανάλι Up Drones του Youtube.

Απόδραση στην Αρκαδία

Η καταπράσινη καρδιά της Πελοποννήσου, η Αρκαδία είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες. Τα χωριά της Αρκαδίας είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί την ιδανική εκδρομή για 3ημερο. Επιπλέον πρόκειται για μια οργανωμένη περιοχή από άποψη καταλυμάτων και τουριστικών υποδομών.

Στην Αρκαδία θα περπατήσεις σε γραφικά χωριά, θα χαθείς στο δάσος και θα κάνεις πικ νικ δίπλα στο ποτάμι. Η απόδραση εκεί είναι ιδανική για όλη την οικογένεια και για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών. Το σίγουρο είναι ότι αν πας μια φορά, δίνεις υπόσχεση ότι θα επιστρέψεις σύντομα…