Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 09:47

Το «μεγαλύτερο» μικρό νησί της Ελλάδας από ψηλά (Βίντεο)

Μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, το Μεγανήσι αποτελεί ιδανική επιλογή για ήρεμες και ποιοτικές διακοπές, συνδυάζοντας παραδοσιακή αρχιτεκτονική, γραφικά λιμανάκια με ψαροταβέρνες, καταπράσινα τοπία και κρυστάλλινη θάλασσα.

Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας (Σκορπιός, Σκορπίδι, Σπάρτη, Μαδουρή, Χελώνη) είναι ένα πανέμορφο μέρος με περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους στους τρεις όμορφους οικισμούς του: το Κατωμέρι (πρωτεύουσα του νησιού), το Βαθύ και το Σπαρτοχώρι.

Στο Μεγανήσι υπάρχουν πολλές μικρές, υπέροχες παραλίες. Φανάρι, Άγιος Ιωάννης, Αμπελάκι, Λιμονάρι, Ελιά, Σπήλια και Αθερινός είναι μερικές από τις πιο γνωστές.

Δείτε το βίντεο drone του geokok drone_4u:

Στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο του Παπανικολή, το οποίο οφείλει την ονομασία του στο ιστορικό ομώνυμο υποβρύχιο που χρησιμοποιούσε το σπήλαιο ως καταφύγιο και ορμητήριο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει μήκος 120 μ. και πλάτος 60 μ., ενώ στο βάθος δημιουργείται μια μικρή αμμουδιά.

Αν σας αρέσει το μυστήριο που κρύβουν οι σπηλιές, μπορείτε να επισκεφτείτε και δύο ακόμα: τη σπηλιά Γιοβάνη και την σπηλιά του Δαίμονα στον όρμο Kαλόπουλου.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο από την πλευρά της Λευκάδας. Για το Μεγανήσι υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίου από το Νυδρί. Η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά.