Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 09:00

Road trip: Καλοκαιρινοί προορισμοί για αξέχαστα ταξίδια σε Δυτ. Ελλάδα και Πελ/νησο (pics)

Αναμφίβολα, το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, λόγω της αβεβαιότητας και των μέτρων που έχουν προκύψει λόγω κορονοϊού.

Η ανασφάλεια λόγω της πανδημίας έτσι σε οικονομικό αλλά και υγειονομικό επίπεδο, κάνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τους προορισμούς που είναι προσεγγίσιμοι οδικώς, καθώς η χρήση πλοίου ή αεροπλάνου κρίνεται από πολλούς επίφοβη αλλά και "αλμυρή".

Στη χώρα μας ωστόσο, οι επιλογές για διακοπές στην Ηπειρωτική Ελλάδα είναι πολλές, προσφέροντας εμπειρίες που θα μπορούσε να ζήσει κάποιος σε ένα νησί.

Το travel.eleftheriaonline επέλεξε 12 προτάσεις με βάση την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, ώστε να χαρείτε ιδιαίτερες στιγμές, σε ξεχωριστούς τόπους.

Λιγότερο διαφημισμένοι αλλά το δίχως άλλο πανέμορφοι οι παρακάτω προορισμοί μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή για τις φετινές σας διακοπές...

Χιλιαδού, Φωκίδα

Πολλοί χαρακτηρίζουν την Χιλιαδού ως την πιο εντυπωσιακή από τις παραλίες της Φωκίδας. Είναι μεγάλη σε έκταση και από τις ελάχιστες αμμουδερές, με ψιλή χρυσή άμμο που λάμπει κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Η θάλασσα στη Χιλιαδού, καταγάλανη, πεντακάθαρη, δροσερή και διαυγής προκαλεί τους λουόμενους για ατέλειωτες βουτιές και κολύμπι.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Ναύπακτος, Μοναστηράκι

Αρκούδι, Ηλεία

Εάν θέλετε να βρεθείτε σε ένα καταπράσινο πανέμορφο μικρό παραθαλάσσιο χωριό, με πανέμορφη παραλία, ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, ταβέρνες για τον πιο απαιτητικό, καλό οδικό δίκτυο, με πολλούς άλλους προορισμούς δίπλα σας και ηλιοβασίλεμα αντάξιο της Πάτρας, τότε η επιλογή ακούει στο όνομα Αρκούδι, οικισμό της τοπικής κοινότητας Λυγιάς, του Δήμου Πηνειού.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Κάστρο Κυλλήνης, Λουτρά Κυλλήνης 

Τυρός, Αρκαδία

Αν θέλετε να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα, τότε ο Τυρός είναι ο ιδανικός προορισμός. Βρίσκεται στην Κυνουρία, 21 χλμ. νότια από το Άστρος, κοντά στο αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα και είναι ένα πανέμορφο παραθεριστικό κέντρο που ξεκινάει από τις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα και φτάνει χαμηλά μέχρι τα νερά του Μυρτώου Πελάγους.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Σαμπατική, Πλάκα Λεωνιδίου

Άγιος Ιωάννης, Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η εύκολη προσέγγισή της από την Αιτωλοακαρνανία μέσω πλωτής γέφυρας, την έχει κάνει στις μέρες μας, ιδιαίτερα δημοφιλή. Η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, έχει πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Ιδιαίτερο χρώμα στην παραλία δίνουν οι ανεμόμυλοι που θυμίζουν το γεωργικό παρελθόν της Λευκάδας.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Άγιος Νικήτας, Πόλη Λευκάδας

Σύβοτα, Θεσπρωτίας

Καταπράσινες γωνιές, κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακά τοπία συνθέτουν αυτό το όμορφο μέρος της Ελλάδας, τα Σύβοτα ή αλλιώς την «Καραϊβική» της Ελλάδας όπως τα αποκαλούν. Αυτό το παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας στην Ήπειρο είναι ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές σαν να είναι σε νησί.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Πλαταριά, Πέρδικα

Μύτικας, Αιτωλοακαρνανίας

Ανάμεσα στον Αστακό και τη Βόνιτσα, είναι χτισμένο ένα γραφικό και παραθαλάσσιο στολίδι της Αιτωλοακαρνανίας, ο Μύτικας. Μια «μύτη» της Ακαρνανίας, που μπαίνει μέσα στο Ιόνιο Πέλαγος, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση και φυσικά παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Αν κάνετε μια βόλτα στο κέντρο του Μύτικα θα δείτε τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, ενώ θα χαλαρώσετε αν περπατήσετε στο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες και τα σκάφη αναψυχής.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Πάλαιρος, Κάλαμος

Γιάλοβα, Μεσσηνία

H Γιάλοβα είναι ιδανικός προορισμός για αποδράσεις με τη γραφικότητά της να μαγεύει τους επισκέπτες. Βρίσκεται στον όρμο του Ναυαρίνου, βόρεια της Πύλου, ενώ απέναντι στα ανατολικά υψώνεται η νήσος Σφακτηρία. Ο παραθαλάσσιος οικισμός, που αποτελούσε μέρος του βασιλείου του μυθικού Νέστορα, διαθέτει ταβερνάκια, μικρά καταλύματα και μια οργανωμένη παραλία με καταστήματα.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Πύλος, Βοϊδοκοιλιά

Κυπαρίσσι, Λακωνία

Έχοντας τον Πάρνωνα να υψώνεται από πάνω του και με την άκρη του να βρέχεται από το Μυρτώο Πέλαγος, το Κυπαρίσσι δεν είναι απλώς ένα παραθαλάσσιο χωριό, αλλά ένα μέρος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την ιστορία του. Κρυμμένο στην άκρη της Λακωνίας, πίσω από τεράστιους βράχους και μέσα στην πυκνή βλάστηση το, Κυπαρίσσι προσφέρεται για όσους θέλουν να ζήσουν τη γλυκιά ηρεμία που αναζητούν.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Χάρακας, Γέρακας - Λιμένας

Λούτσα, Πρέβεζα

Η Λούτσα είναι μια εντυπωσιακή παραλία του νομού Πρέβεζας. Βρίσκεται ανάμεσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον και διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα καθάρια νερά της. Είναι μια μεγάλη σε μήκος παραλία με ψιλή αμμουδιά.
Τα τελευταία χρόνια η περιοχή αναπτύσσεται τουριστικά, αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές της και προσφέροντας άρτιες υπηρεσίες στους επισκέπτες της περιοχής.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Εκβολές Αχέροντα, Ζάλογγο

Πλύτρα, Λακωνία

Η Πλύτρα αποτελεί ένα δημοφιλή παραθεριστικό προορισμό που προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών. Στον οικισμό λειτουργούν τουριστικά καταλύματα όλων των τύπων, ενώ προσφέρονται πολλές αξιόλογες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Τα παιδιά θα εκτιμήσουν τους πολλούς ελεύθερους χώρους, ενώ στον οικισμό βρίσκεται και η κοσμοπολίτικη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία, παραλία Παχιά Άμμος.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Αρχάγγελος, Καραβοστάσι

Στούπα, Μεσσηνίας

Στο παρελθόν η Στούπα ήταν ένα ήσυχο ψαροχώρι με λίγους μόνιμους κατοίκους. Οι τρεις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει όμως -η κεντρική ακριβώς μπροστά στο χωριό, η Χαλικούρα στο νότιο μέρος του και η μεγάλη και φημισμένη Καλογριά στα βόρεια- ήταν ικανός λόγος για να αναπτυχθεί τουριστικά και να φτάσει να προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία χιλιάδων τουριστών.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Καρδαμύλη, Άγιος Νικόλαος

Μύτικας, Πρέβεζα

Λίγο έξω από την πόλη της Πρέβεζας, βρίσκεται ο Μύτικας, ένα γραφικό παραλιακό θέρετρο. Στην περιοχή βρίσκεται μια αμμώδης παραλία, αλλά και ευκάλυπτοι που χαρίζουν τη σκιά τους στους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Η ματιά των ταξιδιωτών πέφτει στο μικρό λιμανάκι με τα ψαροκάικα, ενώ στα ανοικτά αχνοφαίνεται ο Φάρος του Μύτικα.

Μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά: Κάστρο Παντοκράτορα, Νικόπολη