Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 09:22

Αγαλιανός: Το χωριό με θέα στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας (Βίντεο)

Ένα μικρό χωριουδάκι στα σύνορα των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, στο δυτικό τμήμα του όρους Χελιδόνα και τις νοτιοδυτικές όχθες της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες γωνιές του δήμου Αγρινίου (από την πόλη απέχει 70 χλμ.).

Ο λόγος για τον Αγαλιανό, που συναντάται σε υψόμετρο 423 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Το όμορφο χωριό είναι χαρακτηρισμένο ως αγροτικός ημιορεινός οικισμός και φημίζεται για την υπέροχη και απρόσκοπτη θέα στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, μια περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους.

Από τα πιο σημαντικά σημεία του χωριού και η μοναδική εκκλησία του, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παναγία και χτίστηκε πιθανότατα το 1864. Στα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατά του συγκαταλέγεται και η θέση «Συκιές», με άφθονα τρεχούμενα νερά.

Σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το χωριό βρίσκονται τα Στενά Τρικεριώτη της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών, τα οποία αποτελούν ιδανικό σημείο για ράφτινγκ.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα από το υπέροχο βίντεο του Andreas Koutsothanasis στο YouTube ο τόπος είναι πραγματικά ονειρικός.