Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 09:50

Βόλος: Ένας προορισμός για όλες τις εποχές (Βίντεο+φωτογραφίες)

Ο Βόλος, με το ιδιαίτερο χρώμα και τη μοναδική θέση του ανάμεσα στη θάλασσα του Παγασητικού και το επιβλητικό Πήλιο, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχει η ίδια να προσφέρει εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Το σεργιάνι κατά μήκος της λεωφόρου Αργοναυτών με τα τσιπουράδικα και τα καφέ, οι πολυσύχναστοι πεζόδρομοι, η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος που είναι το δημοφιλέστερο σημείο συνάντησης και περιπάτου.

Ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος, τα ενδιαφέροντα κτίρια, τα δημόσια μέγαρα, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες κάνουν την περιήγηση στην πόλη πραγματικά απολαυστική. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Βόλου είναι η αγορά, η παλαιά πόλη με τα νεοκλασικά της κτίρια και το κάστρο του Βόλου που χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα.

Στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται ο λόφος της Γορίτσας, με την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην κορυφή του. Από τη θέση αυτή η θέα είναι πανοραμική προς την πόλη και το λιμάνι.

Ο Βόλος, όπως διαπιστώνουν και όσοι τον επισκέπτονται, είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, καθώς διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Τέλος, στα μεγάλα ατού του ως προορισμός είναι το πανέμορφο Πήλιο με τα γραφικά χωριά του.

Βίντεο: Vassilis Kostoulas