Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 09:11

Βυζίτσα: Το χωριό του Πηλίου που εντυπωσιάζει (Φωτογραφίες)

Βυζίτσα: Το χωριό του Πηλίου που εντυπωσιάζει (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία: lena_xrist

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό και όχι τυχαία.

Η Βυζίτσα στο Πήλιο διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κερδίζουν τον επισκέπτη και την καθιστούν μέρος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Καλά κρυμμένη μέσα στα πλατάνια, η Βυζίτσα είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά στο Πήλιο, με επιβλητικά πηλιορείτικα αρχοντικά και πανοραμική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Άλλωστε, όπου και αν στρέψεις το βλέμμα σου, πέφτει πάνω σε εκπληκτικές εικόνες.

Ανακαινισμένα αρχοντικά, λιθόχτιστες σκεπαστές κρήνες και αμέτρητα καλντερίμια συνθέτουν το σκηνικό του χωριού, που έχει χαρακτηριστεί και ως «μουσείο της παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής». Γι’ αυτό και ανακηρύχθηκε διατηρητέος οικισμός.

Η Βυζίτσα είναι κτισμένη σε υψόμετρο 550 μέτρων και βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή, με οξιές και αγριοκαστανιές. Μάλιστα, μοιράζεται το ίδιο τοπίο με τις Μηλιές, το άλλο πανέμορφο χωριό του Πηλίου.

Το χωριό είναι γνωστό και για τη μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία, με τα αιωνόβια πλατάνια και τις γραφικές ταβέρνες και τα παραδοσιακά καφενεία. Μάλιστα, θεωρείται ως μία από τις ομορφότερες πλατείες ορεινών χωριών, σε όλη την Ελλάδα.