Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 09:59

Λουτρά Πόζαρ: Μια λουτρόπολη γεμάτη ζωή (Φωτογραφίες)

Μπορεί τα ιαματικά λουτρά να είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με μεγαλύτερες ηλικίες και αποκλειστικά με τον ιατρικό τουρισμό, αλλά σήμερα όλο και περισσότεροι νέοι επιζητούν την ευεξία και τη χαλάρωση που προσφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, πόσο μάλιστα όταν συνδυάζονται με εκδηλώσεις.

Τα λουτρά Πόζαρ στην Αλμωπία είναι ίσως από τις πιο προικισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας, καθώς η φύση και το περιβάλλον που συναντά ο επισκέπτης είναι μοναδικά: Καταρράκτες με κρύο νερό από το βουνό που ενώνονται με το ζεστό ιαματικό νερό, το οποίο αναβλύζει από τη γη και πλατάνια, που προσφέρουν "απλόχερα" τη σκιά τους. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι το χρόνο επισκέπτονται τη λουτρόπολη και την ευρύτερη περιοχή της Αριδαίας η οποία αναδεικνύεται σε έναν σημαντικό προορισμό.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου νέων Λουτρακίου Γιώργος Μπαϊράμης τα λουτρά Πόζαρ είναι αρκετά δημοφιλή όλο το χρόνο αλλά υπάρχουν ορισμένες περίοδοι που χρειάζονται "ενισχύσεις". Μια από αυτές είναι το Φεστιβάλ Πόζαρ που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και καταφέρνει "να κερδίσει τον κόσμο από τις παραλίες", όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ.Μπαϊράμης.

Άλλωστε, η εικόνα που ο ίδιος περιγράφει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με τους νέους να κάθονται "παραποτάμια" θυμίζει παραλία. "Εδώ και οκτώ χρόνια καταφέρνουμε να συγκεντρώνουμε κόσμο με το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Επίσης παρέχουμε τη δυνατότητα όποιος επιθυμεί να κατασκηνώσει στην τοποθεσία δωρεάν. Πέρσι ξεπεράσαμε τις 350 σκηνές και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι σεβάστηκαν το περιβάλλον και το άφησαν καθαρό, παρόλο που έχουμε και εθελοντές αλλά και τους εργαζόμενους στη δημοτική επιχείρηση που επιμελούνται του χώρου" είπε ο κ.Μπαϊράμης.

Επίσης πρόσθεσε ότι τις ημέρες του φεστιβάλ γίνονται ειδικές τιμές στα γύρω καταλύματα, τα οποία μόνο στα χωριά Λουτράκι και Όρμα ξεπερνούν τις 3.500 κλίνες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πόζαρ

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 19 Ιουλίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με περισσότερα από 45 χρόνια πορείας, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες ανεβαίνει στη σκηνή του 8ου Φεστιβάλ Πόζαρ. Την ίδια μέρα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας "ρίχνουν κόκκινο στη νύχτα" παρουσιάζοντάς μας την παράστασή τους "Τι έχει μείνει απ'τη φωτιά".

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, ανεβαίνουν στη σκηνή ο Κωστής Μαραβέγιας και η Ελεονώρα Ζουγανέλη, μαζί με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο.

Η τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 21 Ιουλίου, φέρνει στη σκηνή του Φεστιβάλ Πόζαρ την Πάολα. Μαζί της θα είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος.