Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 11:21

Το συρμάτινο γεφύρι του Εύηνου ποταμού - Η νέα τουριστική ατραξιόν της ορεινής Ναυπακτίας (Βίντεο)

Ενα πρωτότυπο τρόπο για να περνούν στην απέναντι όχθη του Ευηνού ποταμού βρήκαν οι κάτοικοι του συνοικισμού «Κάτω Δοσούλα Χρυσοβίτσας» στην Ορεινή Ναυπακτία.

Ο λόγος για το «Καρέλι» ένα ξύλινο κουτί που στηρίζεται με 4 καρούλια σε 2 χοντρά σύρματα, στερεωμένα σε σταθερές βάσεις εκατέρωθεν των οχθών του ποταμού. Το κουτί, μέσα στο οποίο μπαίνουν ένα ή δύο άτομα, κινείται με τη δύναμη των χεριών πάνω στα σύρματα από τη μία όχθη ως την άλλη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμου , το «καρέλι» λειτουργεί και σήμερα ανακαινισμένο και λειτουργικό, ενώ δίπλα υπάρχει λειτουργικό συρμάτινο γεφύρι.

Στην περιοχή αυτή μάλιστα δεν υπάρχει άλλου τύπου γέφυρα για να περάσει κάποιος στην απέναντι όχθη του ποταμού, στον Άνω Κάμπο Στράνωμας, οπότε το πέρασμα από το συρμάτινο γεφύρι ή από το καρέλι αποτελεί τη μοναδική λύση για όποιον θα ήθελε να βρεθεί στην απέναντι όχθη κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, πλην της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς τότε υπάρχει δυνατότητα διέλευσης του ποταμού και με αυτοκίνητο μέσω προσωρινής κατασκευής.

Καθένας, λοιπόν, που θα ήθελε να αποκομίσει μια τέτοια εμπειρία από διάβαση ποταμού με καρέλι ή μέσω συρμάτινου γεφυριού, δεν έχει παρά να επισκεφθεί την Κάτω Δοσούλα στον Εύηνο.

Στον χώρο αυτόν μάλιστα υπάρχει δυνατότητα για βασικές εξυπηρετήσεις των επισκεπτών (καφές και φαγητό), ενώ και στην απέναντι όχθη του ποταμού προς την πλευρά του Κάτω Κάμπου Στράνωμας, υπάρχει οργανωμένος χώρος αναψυχής.

Βίντεο: George Sinogeorgos