Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 09:36

Canal d' amour: Η πιο ιδιαίτερη παραλία της Κέρκυρας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Στη βόρεια Κέρκυρα βρίσκεται μια παραλία, με φήμη παγκόσμια. Μοιάζει σαν να τη σκάλισε με χέρι καλλιτέχνης...

Το νερό και ο άνεμος σμίλεψαν τους βράχους από ψαμμόλιθο φτιάχνοντας ένα «έργο τέχνης» μοναδικό στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου: Το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς... Canal d’amour. 

Η εν λόγω παραλία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σιδάρι και Περουλάδες είναι μια από τις διασημότερες της Κέρκυρας, σημείο αναφοράς για τους τουρίστες που έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη για να κολυμπήσουν και να χαζέψουν από κοντά αυτή την ιδιαίτερη παραλία. 

Το Κανάλι της Αγάπης είναι ουσιαστικά ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο από ψαμμίτη. Η συνεχής επίδραση των στοιχείων της φύσης αλλάζει χρόνο με το χρόνο το φυσικό τοπίο στο Κανάλι της Αγάπης δημιουργώντας σε άλλα σημεία κανάλια με γαλαζοπράσινα νερά και σε άλλα μικρές σπηλιές και κολπίσκους.

Οσο για το όνομα του καναλιού, «Κανάλι της Αγάπης» προέρχεται από την παράδοση που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σε αυτό να μένουν για πάντα ερωτευμένα. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι «νονά» είναι μια Γαλλίδα τουρίστρια που μαζί με τον έρωτα της ζωής της ανακάλυψε την πρώτη μεγάλη σπήλια μέσα στη θάλασσα.

Βίντεο: time4Adventure