Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 09:25

Φαράγγι «Πάντα Βρέχει»: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Ελλάδας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Μία από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες περιοχές του νομού Ευρυτανίας είναι το φαράγγι Πάντα Βρέχει, που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά νότια του νομού.

Η ονομασία αυτού του ξεχωριστού φαραγγιού οφείλεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του, η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80 μέτρα.

Εκεί, τα παγωμένα νερά, που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας, στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες.

Λόγω του μεγάλου ύψους τους, όμως, η ροή τους δεν είναι συνεχής και συμπαγής. Αντίθετα, διασπάται σε μια μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες, δημιουργώντας μια συνεχή τεχνητή βροχή. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαγευτικό τοπίο!

Για να προσεγγίσετε το φαράγγι μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών διαδρομών. Σε όλες θα χρειαστεί να διασχίσετε με αυτοκίνητο, ιδανικά τζιπ, μια απόσταση και στη συνέχεια να κάνετε πεζοπορία μέσα στο ποτάμι για να προσεγγίσετε το σημείο Πάντα Βρέχει.

Όποια και αν ακολουθήσετε θα αποζημιωθείτε από την άγρια ομορφιά των τοπίων που θα συναντήσετε.

Βίντεο: Παναγιώτου Χρήστος

Δείτε επίσης: Οι ομορφότεροι καταρράκτες της Ελλάδας - Πανδαισία σε γαλαζοπράσινο φόντο