Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 09:52

Φθινόπωρο στο Πήλιο του Αιγαίου! (Φωτογραφίες)

Το Πήλιο κατά τη μυθολογία είναι το βουνό των Κενταύρων, αλλά και το βουνό που διάλεξαν οι 12 Θεοί του Ολύμπου για θερινή κατοικία τους, είναι από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα με πανέμορφα δάση και κατάφυτες πλαγιές. Το βουνό συνδέεται επίσης με το μύθο του Ηρακλή, του Αχιλλέα και του Ιάσονα, καθώς επίσης και του Πάρη ο οποίος έδωσε στην πιο όμορφη το μήλο της έριδος, που έγινε η αιτία για τον Τρωικό πόλεμο.

Το Πήλιο σήμερα με τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, την τουριστική υποδομή που συνεχώς αναπτύσσεται, τις φυσικές του ομορφιές, και την γραφικότητα του, προσφέρεται για τουρισμό όλες τις εποχές, καθώς επίσης και για όλες τις απαιτήσεις.

Το Ανατολικό Πήλιο είναι η πλευρά του Πηλίου που "βλέπει" στο Αιγαίο πέλαγος και είναι πλευρά του βουνού που η φύση του είναι άγρια, δύσβατn και με οργιαστική βλάστηση που κατnφορίζει μέχρι τις ακτές του.

Η πλευρά αυτή λοιπόν είναι ιδιαίτερα μαγευτική το Φθινόπωρο, με ορισμένα χωριά να εντυπωσιάζουν για την γραφικότητα τους, μέσα από τα χρώματα της εποχής.

Το travel.eleftheriaonline έτσι, σας παρουσιάζει έντεκα από αυτά, τα οποία αξίζει να ανακαλύψετε από κοντά, ιδίως τον προτελευταίο μήνα του χρόνου όπου η φύση... οργιάζει.

Ας ανακαλύψουμε το Πήλιο του Αιγαίου:

Ζαγορά

Η πανέμορφη Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου καθώς απλώνεται σε καταπράσινη πλαγιά από την οποία προσφέρεται απλόχερα στον επισκέπτη η θέα στο καταγάλανο Αιγαίο πέλαγος.

Χορευτό

Το Χορευτό αποτελεί το επίνειο της Ζαγοράς. Η εντυπωσιακή παραλία, μήκους σχεδόν 2,5 χιλιομέτρων που σχηματίζεται μπροστά από τον οικισμό, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, μιας και συνδυάζει τόσο την κοσμοπολίτικη εικόνα όσο και τις πιο ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές.

Η τουριστική υποδομή περιλαμβάνει χώρους διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας καθώς και εμπορικά καταστήματα.

Πουρί

Το Πουρί βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Ζαγορά στη βορειανατολική πλευρά του Πηλίου, σε απόσταση 50χλμ από το Βόλο και έχει απερίγραπτη θέα. Όταν έχει ξαστεριά φαίνονται Σκιάθος, Σκόπελος αλλά και η Χαλκιδική.

Μακρυρράχη

Η Μακρυρράχη, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση του και ο μύθος την αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων. Η οργιώδης βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και οι απέραντες παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό σε ποικιλία τοπίο και μια πανδαισία χρωμάτων ανείπωτης γοητείας.

Ανήλιο

Κρυμμένο πίσω από τη ράχη του βουνού, το Ανήλιο, ονομάστηκε έτσι πιθανότατα επειδή τον χειμώνα σχεδόν δεν το χτυπά ο ήλιος. Το Ανήλιο είναι το πρώτο χωριό του δήμου Μουρεσίου που συναντά ο ταξιδιώτης όταν έρχεται από τα Χάνια ενώ είναι το τελευταίο χωριό του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για τον επισκέπτη που θα επιλέξει την νοτιοανατολική διαδρομή πρόσβασης μέσω Καλών Νερών και Μηλεών.

Άγιος Δημήτριος

Είναι ένα γραφικό χωριό που εκτείνεται πάνω σε μια καταπράσινη ράχη που κατηφορίζει προς τη θάλασσα. Τ' όνομά του το πήρε από το παλιό μοναστήρι, που έδωσε τη θέση του στα νεότερα χρόνια στον σημερινό ομώνυμο, μεγαλοπρεπή μητροπολιτικό του ναό.

Κισσός

Ο Κισσός είναι ένα πανέμορφο γραφικό και παραδοσιακό ορεινό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 51 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τον Βόλο. Κατά τον ιστορικό Γ. Κορδάτο η ονομασία του χωριού προέρχεται από την παράφραση της λέξης χρυσός.

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι η πυκνή βλάστηση.

Μούρεσι

Το Μούρεσι είναι ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό χωριό και ένα από τα αρχαιότερα του Πηλίου. Βρίσκεται σε απόσταση 55 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τον Βόλο, με θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Προσφέρει στους επισκέπτες του έναν ιδανικό συνδυασμό πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Τσαγκαράδα

Η Τσαγκαράδα είναι ένα αραιοκτισμένο χωριό μέσα στο δάσος. Μπορεί κανείς να βρεθεί σε αυτό το κατάφυτο άγριο "μποστάνι" της φύσης μπαίνοντας από δεκάδες εισόδους, γύρω και μέσα από τα πετρόστρωτα δρομάκια του χωριού.

Ξουρίχτι

Το χωριό βρίσκεται σ' ένα πράσινο πλάτωμα ενώ από εδώ αρχίζει το φαράγγι της Κούτρας, το βαθύτερο του Πηλίου. Το άγριο τοπίο προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

Λαμπινού

Η Λαμπινού είναι ένα ορεινό χωριό χτισμένο μέσα σε καστανόδασος, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου και απέχει 39 χλμ. απο το κέντρο της πόλης του Βόλου. Απόληξη του χωριού Λαμπινού αποτελεί η ομώνυμη παραλία του.

Φωτογραφία εξωφύλλου - christosvladenidis (Κισσός Πηλίου)