Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 09:50

Το ξενοδοχείο «φάντασμα» της Σητείας - Χτισμένο στην άμμο (Βίντεο)

Προοριζόταν να γίνει ένα πανέμορφο παλάτι μπροστά στην θάλασσα στον κόλπο της Σητείας. Πλέον οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν ξενοδοχείο-φάντασμα.

Πρόκειται για το μεγαλεπήβολο έργο του εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη, το οποίο πλέον στέκεται γυμνό και εγκαταλελειμμένο μπροστά στην θάλασσα.

Η ιστορία του

Η κατασκευή του ξενοδοχείου ξεκίνησε την δεκαετία του 90, καθώς ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης ήθελε να δημιουργήσει ένα πραγματικό στολίδι στον τόπο του, στην Σητεία και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή Αγία Φωτιά.

Ωστόσο, οι εργασίες δεν πήγαν πολύ μακριά και η κατασκευή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Οι απαιτούμενες άδειες δεν βγήκαν ποτέ, τα υλικά κατασκευής δεν ήταν τα συμφωνημένα, ενώ οι αυτοψίες έδειξαν ότι το τελικό κτίσμα δεν θα αντέξει,με αποτέλεσμα αυτό το κτίσμα να στέκει πλέον «γυμνό» στην άμμο, δίπλα στο πανέμορφο τοπίο. 

Η κάμερα του haanity βρέθηκε πάνω από το ξενοδοχείο- φάντασμα το οποίο στέκει δίπλα στο κύμα ακόμη και σήμερα.

Η δραματική ιστορία του επιχειρηματία, Αντώνη Λελάκη

O Αντώνης Λελάκης έφυγε από την ζωή τον Νοέμβριο του 2012 σε ηλικία 76 ετών.

Ο Αντώνης Λελάκης ξεκίνησε την πορεία του από τη Σητεία, στην πορεία δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας, ενώ από εφοπλιστής μεταπήδησε στα ναυπηγία Χαλκίδας τα οποία αγόρασε.
Κατόπιν ασχολήθηκε με τον τουρισμό, όντας ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχεικών μονάδων: μίας στη Σητεία, δύο στο Μακρύ Γιαλό, επίσης στη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα, ενώ επίσης στην ιδιοκτησία του είχε δύο μεγάλα σαλέ στην Αυστρία.

Ο θάνατος βρήκε τον Αντώνη Λελάκη στην Αυστρία, όπου είχε πάει για να επιβλέψει εργασίες επισκευής των σαλέ. Ο γνωστός Κρητικός κοιμήθηκε, αλλά... δε ξύπνησε ποτέ.

Ο Αντώνης Λελάκης, αγαπητός στη Σητεία, την οποία μάλιστα στήριζε, βοηθώντας ανθρώπους που είχαν ανάγκη αλλά και προσλαμβάνοντας Σητειακούς στις επιχειρήσεις του, πριν πέντε χρόνια έχασε τον ένα του γιο, γεγονός που τον κατέβαλε και τον βύθισε στη θλίψη.