Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 09:29

Τόρνος - Το χωριό της Ευρυτανίας με τη σπάνια φυσική ομορφιά (Βίντεο+φωτογραφίες)

Σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Η φύση σε μεγάλα κέφια έχει πάρει την παλέτα της κι επιλέγοντας τα ωραιότερα χρώματα, προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στο τοπίο, που χάρισε η ίδια με τόση γενναιοδωρία στα χωριουδάκια της Ευρυτανίας. Κάπως έτσι, φανταζόμαστε ότι θα προσπαθήσετε κι εσείς να εξηγήσετε την τόση ομορφιά που περιβάλλει το τοπίο γύρω από τον Τόρνο, το χωριό στα νοτιοδυτικά άκρα του νομού Ευρυτανίας και 35 χλμ. μακριά από το Καρπενήσι.

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και «πνιγμένο» μέσα στα έλατα. Και είναι θαρρείς σα να κρύβεται μέσα στην πυκνή βλάστηση, φωλιασμένο σε βράχια και γκρεμούς. Η περιοχή αποτελεί αφετηρία για εξερεύνηση πολλών επιπέδων στο εκπληκτικό τοπίο της Ευρυτανίας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το φαράγγι Μικρό Πάντα Βρέχει, μια εντυπωσιακή τοποθεσία με μικρούς καταρράκτες που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το μοναστήρι του Προυσού, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Το πανέμορφο τοπίο συνδυάζεται με σηματοδοτημένα μονοπάτια και καλή σήμανση, που επιτρέπουν στους πεζοπόρους- κάποιες διαδρομές ενδείκνυνται για «προχωρημένους»- να εξερευνήσουν την περιοχή και να θαυμάσουν την εκπληκτική φύση: επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, δάση πυκνά, νερά κελαρυστά. Και σίγουρα το οδοιπορικό γύρω από την περιοχή, ανταμείβει τον επισκέπτη.