Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 10:04

Η παράξενη «Ντίσνεϋλαντ» της Ελλάδας (Βίντεο)

Ποιος θα περίμενε ότι θα μπορούσε να συναντήσει ένα κάστρο που θυμίζει κομμάτι παραμυθένιας χώρας στην... Πελοπόννησο και μάλιστα εγκαταλελειμμένο;

Και όμως, σε ένα ψαραχώρι στο νότιο τμήμα του εν λόγω γεωγραφικού διαμερίσματος, κοντά στα Φιλιατρά, βρίσκεται ένα κάστρο, βγαλμένο από άλλη εποχή, ακόμα και από άλλη διάσταση, όπως θα μπορούσαν να πουν όσοι το γνωρίζουν.

Το Κάστρο των Παραμυθιών όπως είναι το όνομα του, είναι χτισμένο στο Αγρίλη της Μεσσηνίας και είναι τόσο εντυπωσιακό, που θα νομίζετε ότι ανήκει στην Ντίσνεϊλαντ. Το οικοδόμημα αυτό, αποτελεί δωρεά του γιατρού Χαράλαμπου Φουρναράκη (Χάρη Φουρνιέ), από το Σικάγο και δημιουργήθηκε με σκοπό να θυμίζει σε όλους τα παραμύθια που τους έλεγαν οι γιαγιάδες τους.

Αν το παρατηρήσετε θα αντιληφθείτε ότι συνδυάζει κομμάτια της Ελληνικής μυθολογίας, αλλά και της νεότερης ιστορίας, τόσο της χώρας, όσο και της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο κάστρο οι επισκέπτες θα δουν θεματικές ενότητες από τον Τρωικό Πόλεμο, μέχρι και την Επανάσταση του 1821.

Βίντεο: haanity