Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 09:27

Ένα ταξίδι στο χρόνο, στον Μυστρά της Πελοποννήσου (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με αφετηρία την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας, την Σπάρτη μπορεί να ξεκινήσει κανείς ένα ταξίδι στο χρόνο, να έρθει σε επαφή με τα απομεινάρια ενός ένδοξου παρελθόντος αλλά και να ανακαλύψει το ανανεωμένο πρόσωπο του νομού όπως διαμορφώνεται από τους ανθρώπους που επιλέγουν να παραμένουν πιστά μέλη του.

Μόλις πέντε χιλιόμετρα δυτικά της Σπάρτης, το μικρό, γραφικό χωριό Μυστράς, ξακουστό για την περίφημη Καστροπολιτεία του, υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες γεμάτους περιέργεια που θέλουν να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο βγαλμένο από την ιστορία της Ελλάδας.

Στη μακρόχρονη ιστορία του, στη γεμάτη δόξες και ήττες, το Δεσποτάτο του Μορέως καταλήφθηκε δύο φορές από τους Τούρκους (την πρώτη φορά για 200 χρόνια και τη δεύτερη για 100 χρόνια) και μία φορά από τους Βενετούς για 30 χρόνια.

Η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς τον Μυστρά είναι σίγουρα η Άνοιξη. Τα άγρια άνθη και τα φυτά που γεννάει η φύση συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο που θα διευκολύνει και θα ομορφύνει την περιήγησή σας στο χώρο. Μπορεί το Κάστρο να είναι ερημωμένο αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του.

Απεναντίας τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται διαρκώς εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης στα πολλά του μνημεία.

Βίντεο: fab drone