Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:47

Με επιτυχία η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στον Λούσιο (Φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εξόρμηση του ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων), την Κυριακή 15.04, στο πανέμορφο και πολύχρωμο, αυτή την εποχή, φαράγγι του Λουσίου.

Πάνω από 90 ορειβάτες από την Τρίπολη ξεκίνησαν από τη γραφική Στεμνίτσα, ακολουθώντας το κίτρινο μονοπάτι, που καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από το ΣΑΟΟ και εθελοντές κατοίκους της Στεμνίτσας, μέχρι την Ι.Μ. Προδρόμου. Μετά το προσκύνημα και το κέρασμα από τους πάντα φιλόξενους μοναχούς, συνεχίσαμε προς την Αρχαία Γόρτυνα. Περιηγηθήκαμε στους χώρους του Ασκληπιείου, είδαμε το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα και δροσιστήκαμε στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Από εκεί μια ομάδα 35 ατόμων συνέχισε προς την ακρόπολη της Αρχαίας Γόρτυνας με τα εντυπωσιακά Κυκλώπεια τείχη. Ακολούθως επισκεφτήκαμε την Ι.Μ. Καλαμίου και συνεχίσαμε το μονοπάτι που οδηγεί στη γέφυρα του Πολυγένη - Ατσιχώλου, έχοντας συνεχή θέα προς τον Λούσιο. Με μισή ώρα διαφορά, τη διαδρομή από τη Στεμνίτσα ώς το Ασκληπιείο της Αρχαίας Γόρτυνας, ολοκλήρωσε ομάδα φίλων του ΣΑΟΟ από την Αθήνα, με τη συνοδεία μελών του συλλόγου.

Όλες οι ομάδες κατέληξαν στην όμορφη Καρύταινα, το Τολέδο της Ελλάδος κατά τον Ν. Καζαντζάκη, για τα περαιτέρω...