Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 09:24

«Μένουμε Μεσσηνία» - Αφιέρωμα στην πανέμορφη Φοινικούντα (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας με τίτλο «Μένουμε Μεσσηνία» αυτή την φορά μετακινούμαστε στην πανέμορφη Φοινικούντα.

Γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο με γαλήνιες αμμουδερές ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά, η Φοινικούντα, ανάμεσα στη Μεθώνη και την Κορώνη, αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό πολλών Ελλήνων και ξένων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η περιοχή διαθέτει άρτια τουριστική υποδομή, με μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, ξενοδοχείων επιπλωμένων διαμερισμάτων, ενοικιαζομένων δωματίων - διαμερισμάτων, κάμπινγκ, εστιατορίων, καφέ, μπαρ και τουριστικών καταστημάτων.

Στο μικρό λιμάνι του οικισμού δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη. Οι παραθεριστές απολαμβάνουν στις ψαροταβέρνες της Φοινικούντας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που προέρχονται από τους ψαρότοπους της περιοχής.

Οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής προσφέρουν στους παραθεριστές όλα όσα αυτοί ονειρεύονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους: υπέροχες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, χαλάρωση και ξενοιασιά.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

*Το χωριό Ευαγγελισμός, με τις εκκλησίες του Τιμίου Σταυρού και του Προφήτη Ηλία, βορειοδυτικά από τη Φοινικούντα.

*Το νησί Σχίζα και η βραχονησίδα Αγία Μαριανή.

KOΛYMΠI: Στην παραλία της Φοινικούντας (λιμάνι) και στις παραλίες που βρίσκονται κοντά στον οικισμό ή και σε μεγαλύτερη απόσταση (Aνεμόμυλος, Μακρυνάμμος, Μαυροβούνι, Κουμπάρες, Κούλουφα, Λάμπες, Λιγονάμμος, Λούτσα, Καντούνι, Μικρό και Μεγάλο Μαράθι).

Βίντεο: Daria Gerus

Φωτογραφία εξωφύλλου - dimitris_katsos