Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 19:26

Πετώντας με drone μέσα και πάνω από τη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου (βίντεο)

Υπέροχες εικόνες ενός μεγαλεπήβολου έργου που ολοκληρώθηκε το έτος 1893. 

Εικόνες από το drone του youtube channel "haanity"

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι διώρυγα η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου.

Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893, έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη. Η κατασκευή της είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος με την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στόχευε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και οικονομικά ανεπτυγμένου κράτους.

Στα αρχαία χρόνια μεταξύ του τείχους του Ισθμού και του περιβόλου του υπήρχε η δίολκος, οδός μέσω της οποίας μεταφέρονταν εμπορεύματα και μικρά πλοία για να αποφευχθεί ο περίπλους της Πελοποννήσου.

Η ιδέα της διώρυγας υπήρχε ήδη από την εποχή του Περίανδρου, το 602 π.Χ. Ο πρώτος που προσπάθησε την υλοποίησή του ήταν ο Νέρων, το 66 μ.Χ., σε σχέδια του Ιούλιου Καίσαρα και του Καλιγούλα. Μετά το θάνατο του Νέρωνα, συνέχισε την προσπάθεια ο Ηρώδης ο Αττικός, ο οποίος όμως την εγκατέλειψε.

Οι εργασίες για τη διώρυγα άρχισαν το 1880, από την Διεθνή Εταιρεία της Θαλασσίου Διώρυγος της Κορίνθου. Λόγω έλλειψης κεφαλαίων το έργο ολοκληρώθηκε από εταιρεία του Ανδρέα Συγγρού το 1893.

 

Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 m, πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 m, στο βυθό της 21,3 m, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 m.

 

Περισσότερα βίντεο από drone:

Η Χαλκίδα όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Εικόνες από drone (βίντεο)

Μαγική εικόνα: Ο Μυλοπόταμος Πηλίου από drone!

Πτήση με drone πάνω από το Ναύπλιο

Τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας

Λιμάνι Καλαμάτας & το "Costa Neoromatica"

Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Μεθώνη

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Βοϊδοκοιλιά

Αφιέρωμα στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου