Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 12:55

10 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε όταν επισκεφθείτε τη Ρώμη

Ιταλία, το όνειρο κάθε ανθρώπου να επισκεφθεί αυτήν την όμορφη χώρα! Πόσο μάλλον συγκεκριμένα την πρωτεύουσά της, τη Ρώμη. Μια πόλη που έχει μια ατμόσφαιρα από άλλη εποχή καθώς τα αρχαία ρωμαϊκά μνημεία ανακατεύονται με τη σύγχρονη ζωή της πόλης. 

Ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Ρώμης που θα πρέπει να επισκεφθείτε, αν έχετε σκοπό να κάνετε αυτό το μαγικό ταξίδι.

Κολοσσαίο

Το Κολοσσαίο, ή αλλιώς Amphitheatrum Flavium, είναι ένα από τα πιο επιβλητικά και γιγαντιαία αμφιθέατρα στη Ρώμη, και όχι μόνο. Έγινε γνωστό για τις αιματηρές μονομαχίες που λάμβαναν χώρα εκεί επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σήμερα το Κολοσσαίο έχει και αυτό υποστεί τη φθορά του χρόνου, παρ’ όλα αυτά όμως παραμένει ένα από τα must see αξιοθέατα της πόλης. 

Borromini Perspective

Ένα από τα πιο περίεργα και ιδιόμορφα αξιοθέατα της Ρώμης είναι το Borromini Perspective. Βρίσκεται στο Palazzo Spada. Είναι μια στοά που έχει δημιουργηθεί από τον Borromini το 1653 και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι 37 μέτρα, ένω στη πραγματικότητα είναι μόλις 9. 

Scalinata di Trinità dei Monti

Η Scalinata di Trinità dei Monti είναι τα γνωστά σκαλιά που συνδέουν την Piazza di Spagna με την εκκλησία Trinita dei Monti. Χτισμένα από το 1720-1725 απότελουν μέρος συνάντησης ντόπιων αλλά και τουριστών. Οπωσδήποτε ένα αξιοθέατο που θα πρέπει να επισκεφθείτε!

Fontana di Trevi

Αν πάτε Ρώμη και δεν επισκεφθείτε το κλασικό αυτό αξιοθέατο θα χάσετε! Βρίσκεται στη Piazza di Trevi και είναι ένα τεράστιο, μοναδικής γλυπτικης-αρχιτεκτονικής συντριβάνι. Σας προτείνουμε να πάτε και να ρίξετε ένα κέρμα κάνοντας μια ευχή, καθώς λέγεται πως όποιος το κάνει αυτό επιστρέφει πάλι πίσω στη Ρώμη! 

Pantheum

Το Pantheum βρίσκεται στη Piazza della Rotonda. Είναι ένας αρχαίος ναός κατασκευασμένος το 1ο αιώνα π.Χ., ο οποίος ανακατασκευάστηκε λόγω καταστροφών το 2ο αιώνα μ.Χ. Αρχικά ήταν ένας ναός αφιερωμένος σε όλους τους θεούς της αρχαιότητας, ενώ από τον 7ο αιώνα έγινε χριστιανική εκκλησία. Αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος μνημείο καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο θόλο. Ένα μνημείο που πρέπει να το θαυμάσετε από κοντά.

Tevere

Δεν είναι άλλος από τον ποταμό Τίβερη που διασχίζει τη Ρώμη. Με μήκος 5 χλμ έχει πανέμορφες γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του καθώς και διάφορα νησάκια που αξίζουν τον κόπο να τα δείτε. Είναι ιδανικό μέρος για ρομάντικες βόλτες.

Cappella Sistina 

Το Cappella Sistina είναι ένα παρεκκλήσι στην πόλη του Βατικανού. Γνωστό για την μοναδική ομορφία της αρχιτεκτονικής του και φυσικά των μοναδικών τοιχογραφιών δια χειρός μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης και της θρυλικής οροφής που δημιούργησε ο Michelangelo.

Basilica di San Pietro in Vaticano 

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στο Βατικανό και είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον κόσμο. Έργο μονάδικής αξίας κάθως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες του 17ου αιώνα συνέβαλλάν στην κατασκευή αυτού του αριστουργήματος. Αν βρεθείτε στην εκκλησία αυτή δεν πρέπει να χάσετε την πανοραμική θέα όλης της πόλης που φαίνεται από την οροφή της. 

Arcibasilica di San Giovanni in Laterno 

Ο άγιος Ιωάννης του Λατερνό, όπως είναι γνωστό είναι ο καθεδρικός ναός της Ρώμης. Εκεί είναι η έδρα της Πωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Ήταν το μέρος όπου ο Μέγας Κωνσταντίνος είχε κτίσει το 318 μ.Χ. την πρώτη εκκλησία.

Piazza Navona

Η Piazza Navona είναι μια από τις διασημότερες και ομορφότερες πλατείες που υπάρχουν στη Ρώμη. Είναι κτισμένη πάνω στο αρχαίο πρώην στάδιο του Δομιτιανού και γι’ αυτό έχει ωοειδές σχήμα. Στην πλατεία υπάρχουν τρια πανεμορφα συντριβάνια το Fontana dei Quattro Fiumi, το Fontana di Nettuno και το Fontana del Moro. Είναι συντριβάνια μοναδικής ομορφιάς τα οποία αξίζει να βγάλετε μια φωτογραφία. Επίσης, στην Piazza Navona μπορείτε να δείτε την εκκλησία Sant’ Agnese in Agore.

Εμείς σας ευχόμαστε να καταφέρετε να πάτε σε αυτήν την ιστορική πόλη και το ταξίδι να σας μείνει αξέχαστο!

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη