Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 15:27

Περιττές αποσκευές: Τι πρέπει να σταματήσουμε να κουβαλάμε μαζί μας στα ταξίδια

Ετοιμάζεστε για κάποιο ταξίδι και αυτό που σκέφτεστε εκτός το πώς θα περάσετε είναι και τι θα πάρετε μαζί σας. Πολλές φορές όμως καταλήγετε να παίρνετε μαζί σας πράγματα που στην ουσία πότε δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ή να χρειαστείτε. 

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της υπερβολής  που όλους μας πιάνει είναι γνωστό: κουβαλάμε μια τεράστια βαλίτσα, τη σέρνουμε και μας πιάνεται η μέση από το βάρος και καταλήγουμε να πληρώνουμε και πρόστιμο για το επιπλέον βάρος της σε αεροπορικές εταιρίες.

Μήπως όμως τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά; Μήπως θα έπρεπε σε ένα ταξίδι αντί να σκεφτόμαστε περίπλοκα να απλουστέυουμε τα πράγματα; Μήπως  πρέπει να σκεφτούμε πριν από κάθε ταξίδι μας τι μας είναι χρήσιμο και τι όχι; Και μήπως, λέω μήπως, πρέπει να είμαστε πιο πρακτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις;

Σε όλα αυτά τα μήπως έρχεται η απάντηση μέσα από αυτό εδώ το άρθρο καθώς σας προτείνουμε κάποιες πρακτικές λύσεις έτσι ώστε να κάνετε πιο ελαφριές τις βαλίτσες σας.

Το λάθος είναι ότι παίρνουμε μαζί μας αντικείμενα που δεν χρειάζονται, καθώς ήδη υπάρχουν στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Πετσέτες

Όσων αστέρων και να είναι το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε στο δωμάτιο φρεσκοπλημένες πετσετούλες. Αν πάλι είστε από εκείνους που θέλουν μόνο τις δικές τους μπορείτε να πάρετε μαζί σας τις μικρές του προσώπου και για τις ευαίσθητες περιοχές, που δεν πιάνουν πολύ χώρο.

Σεντόνια

Όπως με τις πετσέτες, το ίδιο ισχύει και με τα σεντόνια. Σε κάθε ξενοδοχείο υπάρχουν  καθαρά σεντόνια και φυσικά σε κάποια τα αλλάζουν και κάθε μέρα. Αν πάλι πέσετε στη περίπτωση που δεν γίνεται καθημερινή αλλαγή σεντονιών μπορείτε εύκολα να το ζητήσετε από το room service.

Σαμπουάν ή αφρόλουτρο

Είναι αντικείμενα που εκτός του ότι πιάνουν χώρο μέσα στη βαλίτσα, αν γίνει το λάθος και ανοίξουν, κάνουν ζημιά, και ο νοών νοείτο! Δεν χρειάζεστε σαμπουάν ή αφρόλουτρο καθώς υπάρχουν και αυτά στα δωμάτια ξενοδοχείων. Αν όμως θέλετε τα δικά σας υπάρχουν μπουκαλάκια ταξιδίου που τα γεμίζετε με τα σαμπουάν σας και δεν πιάνουν χώρο.

Πιστολάκι

Πριν το βάλετε στη βαλίτσα μπορείτε να ρωτήσετε το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει αν υπάρχει μέσα στο δωμάτιο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν πιστολάκι ενσωματωμένο στο μπάνιο. 

Ρούχα

Προσέξτε πόσα ρούχα θα πάρετε μαζί σας. Εκεί είναι που την πατάνε οι περισσότεροι. Πρέπει να διαλέξετε βολικά ρούχα που τα φοράτε ούτως ή άλλως και να μην θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας  κάτι που το φοράτε σπάνια γιατί, πιστέψτε με, ούτε και στο ταξίδι σας θα το φορέσετε.

Κοσμήματα

Δεν λέω, τα κοσμήματα είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας κατά το “Diamonds are woman’s best friend ” αλλά δε νομίζω πως σε ένα απλό ταξίδι αναψυχής και χαλάρωσης θα θελήσετε να φορέσετε εκείνη τη σειρά με τα μαργαριτάρια, κληρονομιά της γιαγιάς σας. Αφήστε δε που υπάρχει κίνδυνος να τα χάσετε!

Παντόφλες

Στα περισσότερα ξενοδοχεία υπάρχουν παντόφλες μιας χρήσης. Εντάξει δεν πιάνουν και πολύ χώρο αλλά αν μπορούμε να το γλιτώσουμε, γιατί να τις κουβαλάμε;

Έτσι, καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: Να παίρνετε μαζί σας μόνο ότι πραγματικά χρειάζεστε και έτσι θα αποφύγετε και ένα λουμπάγκο στη μέση! Το θέμα είναι να πάτε ένα όμορφο ταξίδι και να το απολαύσετε. Με καλή διάθεση και σωστή οργάνωση αυτό θα γίνει.  

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη